Kortfilmspakke: Eventyr

Instruktør: Andrea Love, Joanna Harrison, Robin Snow, Þórey Mjallhvít H.Ómarsdóttir, Þórunn Hafstað
År: 2021, 2016, 2020,
Varighed: 66 min.

Tags

Eventyret er en af vores helt grundlæggende fortælleformer som binder os sammen fra generation til generation. Vi har udvalgt en række sprudlende, sære og sanserige eventyr anno 2021. Som genren gør bedst, tematiserer filmene vigtige temaer som ‘godhed’ og ‘ondskab’, ‘venskab’ og ‘anderledeshed’.

Tommelise / Instr. Andrea Love / USA / 2021 / 9 min
En ny og uldet version af H C Andersens gamle eventyr Tommelise – om den lille pige der bliver født ud af en blomst, i en ældre kvindes have. En nat vover Tommelise sig udenfor og et spændende eventyr begynder.

Bjørnejagten / Instr. Joanna Harrison, Robin Snow / Storbritannien / 2016 / 28 min
Baseret på børnebogsforfatteren Michael Roses klassiker. En søskendeflok på fem er alene hjemme og beslutter sig for at gå på bjørnejagt. Under jagten bevæger de fem sig over engen og floden, gennem mudder, ind i den mørke skov og ender ved havet. 

Beast Slayer / Instr. Þórey Mjallhvít H.Ómarsdóttir / Island / 2020 / 5 min
Vi er i Island i 2038 og en naturkatastrofe har ødelagt alt! Op af den sprængte jord kommer væsner fra sagaernes og eventyrernes verden som den unge Ormhildur må stå ansigt til ansigt med, hvis hun vil redde dagen.

Leg! Skoven / Instr. Þórunn Hafstað / Island / 2020 / 9 min
En gruppe børnehavebørn leger i Islands vilde natur – I dette afsnit af ‘Leg!’ leger børnene i skoven og deres fantasi bliver til legens fortælling. 

 

EVENT: BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. I 2021 bruger BUSTER kroppen i biografen. Sangskriveren Jan Rørdam, manden bag musikken til “Bamses Billedbog”, har skrevet en helt ny sang til BUSTER om biografens magi, og vi danser og bevæger os til musikken i en sjov koreografi mellem stolerækkerne. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Date:

30. September 2021

Time:

10:00 - 11:06

Venue

Cinemateket
Gothersgade 55
København K, 1123 Danmark
Køb billet her

Andre visninger

01/10/2021 - 10:00

06/10/2021 - 09:45

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne lære om eventyrgenren med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Eventyret er en af vores helt grundlæggende fortælleformer som binder os sammen fra generation til generation. Men hvordan ser eventyret ud i dag? Og hvordan ser det ud, når det tager et spring ind i filmens verden? Vi har udvalgt en række sprudlende, sære og sanserige eventyr anno 2021. Som genren gør bedst, tematiserer filmene vigtige temaer som ‘godhed’ og ‘ondskab’, ‘venskab’ og ‘anderledeshed’. Samtidig giver udgør de gode og enkle eksempler til at lære om karakterer, handlingsforløb og forskellige modaliteter. De fantasifulde plots og farverige fortællinger lægger op til selv at prøve kræfter med fortællekunsten i klassen – og netop det kan I med vores tilknyttede undervisningsforløb, hvor vi skruer op for kreativt arbejde med eventyrets byggesten.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken EVENTYR.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne undersøge livet i en familie med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Buster er vild med familier i alle mulige former, farver og størrelser. Vi har samlet en række film, der på den ene eller den anden måde tager udgangspunkt i familielivet. Filmene er en en oplagt mulighed for at analysere film, hvor familien er omdrejningspunktet. Hvilke spændende fortællinger kommer der ud af det? Og hvad er filmenes budskaber om familien faktisk? Måske lærer eleverne noget nyt om, hvordan andre familier kan se ud og leve deres liv, og får tænkt over, hvilke familieformer vi er vante og uvante med at støde på i film og tv, og hvad det gør ved vores forestillinger om det gode familieliv og de bånd familiemedlemmer har til hinanden.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken FAMILIE.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.