Kortfilmspakke: Dyr og natur

Instruktør: Yawen Zheng, Helene Ducrocq, Þórunn Hafstað, Joanna Harrison, Robin Snow
År: 2020, 2016,
Varighed: 70 min.

Tags

Kom med på opdagelse i naturen med fire sjove og spændende kortfilm for børnehave og indskoling. Vi skal møde en lille ulv der er blevet væk fra sin mor, lege i Islands vilde natur, være hos frække Kiko, når han opdager at det er bedre at være venner med dyrene på bondegården end at ligge i krig med dem – og sidst men ikke mindst skal vi på bjørnejagt i den engelske natur.

Kiko og dyrene / Instr. Yawen Zheng / Frankrig, New Zealand / 2020 / 8 min
Drengen Kiko er alle bondegårdsdyrenes store skræk. Filmen er instrueret af den unge kinesiske animations instruktør Yawen Zheng, og bærer hendes særlige præg af kærlighed til naturen.

Lupin / Instr. Helene Ducrocq / Frankrig / 2020 / 11 min
En lille ulv bliver væk fra sin mor og gemmer sig i en have. Her bliver den fundet af tre børn der redder den fra de forvirrede voksne, ved at lede den tilbage til skoven. En smuk animationsfilm der leder tankerne hen på H.C Andersens papirklip.

Leg! Vand / Instr. Þórunn Hafstað / Island / 2020 / 5 min
En gruppe børnehavebørn leger i Islands vilde natur – I dette afsnit af ‘Leg!’ leger børnene i bækken og deres fantasi bliver til legens fortælling. 

Bjørnejagten / Instr. Joanna Harrison, Robin Snow / 2016 / 28 min
En britiske animationsfilm baseret på børnebogsforfatteren Michael Roses klassiker. En søskendeflok på fem er alene hjemme og beslutter sig for at gå på bjørnejagt. Under jagten  bevæger de fem sig over engen og floden, gennem mudder, ind i den mørke skov og ender ved havet. 

 

EVENT: BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. I 2021 bruger BUSTER kroppen i biografen. Sangskriveren Jan Rørdam, manden bag musikken til “Bamses Billedbog”, har skrevet en helt ny sang til BUSTER om biografens magi, og vi danser og bevæger os til musikken i en sjov koreografi mellem stolerækkerne. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Date:

29. September 2021

Time:

10:30 - 11:40

Venue

Cinemateket
Gothersgade 55
København K, 1123 Danmark
Køb billet her

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne undersøge livet i en familie med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Buster er vild med familier i alle mulige former, farver og størrelser. Vi har samlet en række film, der på den ene eller den anden måde tager udgangspunkt i familielivet. Filmene er en en oplagt mulighed for at analysere film, hvor familien er omdrejningspunktet. Hvilke spændende fortællinger kommer der ud af det? Og hvad er filmenes budskaber om familien faktisk? Måske lærer eleverne noget nyt om, hvordan andre familier kan se ud og leve deres liv, og får tænkt over, hvilke familieformer vi er vante og uvante med at støde på i film og tv, og hvad det gør ved vores forestillinger om det gode familieliv og de bånd familiemedlemmer har til hinanden.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken FAMILIE.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

TIPS TIL LÆRERNE
Med BUSTERs undervisningsmateriale kan eleverne lære om natur, biodiversitet, klimaforandring og bæredygtighed med udgangspunkt i filmene.


UNDERVISNINGSMATERIALE
Her finder I en række stærke og meget aktuelle film, som på vidt forskellige måder viser os, hvor vigtigt det er at værne om klodens mangfoldighed af planter og dyr. Vi kommer rundt på kloden i vild natur, vi ser eksempler på, hvor galt det kan gå, når mennesket blander sig i naturens skrøbelige økosystemer, og vi møder ildsjæle der kæmper på naturens side. I vil støde på nogle af de svære dilemmaer og få mulighed for at udfolde dem i det tilknyttede undervisningsmateriale, hvor der for de yngste også vil være mulighed for selv at tage forskerhatten på og arbejde med videnskabelige undersøgelser og kreativ formidling af menneske og natur.


Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.