Stefan Westerwelle / Tyskland / 98min
Hvornår ved man, hvem man skal være? Og hvordan mærker man, om man faktisk følger sine drømme? Katya er en ung talentfuld ballerina, som danser på den prestigefulde balletskole ved Hamburgs Ballet. Hun er født ind i en balletfamilie og står foran den store audition for at komme på The New York Ballet Academy. Men så møder hun Marlon og en gruppe street og hip-hop dansere og med dem en helt ny verden, som tiltrækker hende og giver hende fornyet danseglæde. Marlon bliver hendes dansepartner, men skal hun så sige farvel til balletten? En vildt flot prisvindende dansefilm, der med et spændstigt soundtrack sætter gang i den helt store danselyst.
Filmen vises i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark.Skoleprogram - info til lærere
Fag: dansk & tysk
Klassetrin: Mellemtrin & Udskoling
Emner: Familie & Normer og identitet
Temaer: Sanserne i biografen & En sang for friheden
Se undervisningsmaterialer
Undervisningsmaterialer
BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Into the beat
Undervisningsmateriale
Dette materiale er udviklet sammen med Goethe-Instituttet, og her skal I arbejde med at tale om film på tysk. Før visningen lægger vi op til, at I udvider jeres ordforråd om filmgenrer, -produktion og -smag, og efter visningen sætter vi rammerne for jeres efterbehandling af filmen med spørgsmål, skriveøvelse og reenactment. Alt sammen på tysk!
Undervisningsmateriale
Nu er det eleverne selv, der er eksperter! Materialet her handler om ungdomsfilm og -serier som genre og I arbejder med begreber som 'målgruppe', 'spejling' og 'repræsentation'. Eleverne trækker på deres eget forbrug af ungdomsfilm- og serier, og skal efter visningen arbejde med at vurdere filmen som målgruppe, skrive videre på handlingen og diskutere, om de selv mangler karakterer at spejle sig i.
Undervisningsmateriale
De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Vores identitet bliver sammenstrikket af alt fra køn, ophav, social klasse, hudfarve, fritidsinteresser og ikke mindst, de miljøer vi færdes i. Dette materiale kan bruges til de af BUSTERs film, som handler om identitet og normer. Børne- og ungdomsfilmens typiske opbygning omkring centrale karakterers tidlige identitetsdannelse i forskellige miljøer gør dem oplagte til at arbejde med spørgsmål om identitet, sociale normer og repræsentation. Materialet lægger op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet er, og hvornår normer for, hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Med cases, kreative øvelser og refleksionsoplæg bliver I klædt på til at spotte fordomme og normer i filmen og se nuanceret på karakterne ud fra identitetsbegrebet.