Trailer

Hvor er Anne Frank?

Ari Folman / Frankrig, Belgien & Holland
Den israelske stjerneinstruktør Ari Folman (‘Waltz with Bashir’) tilføjer nye lag til Anne Franks ikoniske dagbog med en tankevækkende og smuk animationsfilm. ‘Jeg håber, jeg vil kunne betro dig alt det, som jeg aldrig før har kunnet betro til nogen’ skriver den 13-årige Anne Frank i sin helt nye dagbog i 1942. Hun finder på veninden Kitty, som hun frit kan fortælle om sine følelser, sin seksualitet og sine drømme for fremtiden. I denne storslåede film træder den rødhårede Kitty nu spillevende ud af den for længst størknede blæk for at lede efter sin bedste veninde. Hun bliver vidne til familien Franks sidste måneder under Holocaust i Europa under 2. verdenskrig og dagbogens utrolige berømmelse efterfølgende. En smuk viderefortælling af Annes ikoniske vidnesbyrd fra et barndomsliv i skjul, som trækker tråde op til nutidens fortællinger om flugt og ufrihed.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & historie
Temaer: Fra bog til film & En sang for friheden

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Hvor er Anne Frank?

Dubbing: Lær at dubbe en film!

Undervisningsmateriale

Denne film er 'dubbet' med dansk tale. Dubbing er en disciplin indenfor film, hvor stemmer og dialog udskiftes med stemmer på andre sprog end det originale. Dubbing består af en række sjove processer, som passer til fagene Engelsk, Dansk, Medier og IT. I materialet her arbejder I med kortfilmen Flap Crashers. I skal starte med at oversætte filmens dialog-liste fra engelsk. Derefter skal I caste stemmer. I arbejder også med kortfilmens originale manuskript, som vi har lånt af The Animation Workshop og filmens instruktør John Mallett, derefter skal I øve dialogen og forsøge jer med at live-dubbe. Når I først har arbejdet med dubbing, vil I opleve dubbede film og tv-serier på en helt anden måde.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.