Hviskevisning: DEN ÆLDGAMLE SKOV + URSA OG NORDLYSETS SANG

Instruktør: Nathalia Malykkhina, Mindaugas Survila
År: 2021, 2017,
Varighed: 106 min.

Ursa og nordlysets sang / Instr. Nathalia Malykkhina / Norge / 2021 / 10 min
Isbjørneungen Ursa er så optaget af at lege i sneen, at han bliver væk fra sin mor. Nu er Ursa helt alene i det mørke, kolde Arktis, og skal trodse både snestorme og skarpe isklitter på sin færd mod Nordlyset, hvor han håber på at finde sin mor. Heldigvis møder Ursa en masse polardyr – rensdyr, sæler, hvaler, sneugler, hvalrosser og isbjørne – der viser ham vejen. En sød film for de yngste om dyrene langt mod nord.

Den ældgamle skov / Mindaugas Survila / Litauen / 2017 / 85 min
Da vi på BUSTER hørte, at instruktøren af ‘Den ældgamle skov’ havde drømt om at lave den her film siden han gik i 5. klasse, blev vi ikke overraskede. Mindaugas Survila fortæller nemlig nærværende med en helt særlig kærlighed til skovens fred, lyde og levende væsener. Filmen er en stor oplevelse i biografens rum, der giver følelsen af selv at befinde sig midt inde i den ældgamle skov i Litauen. Tag med på den vildeste skovtur – hvor man godt må hviske i biografen.

 

EVENT: Biografen er normalt et rum, hvor man skal være stille, når lyset slukkes og filmen begynder. Men til hviskevisning skal du ikke holde dig tilbage! BUSTER blænder op for en dobbelt-visning af de skønne naturfilm "Ursa og Nordlysets sang" og "Den ældgamle skov", hvor det er tilladt at ... hviske-tiske med sin sidemakker. Vi får besøg af biolog og naturvejleder Bjørli Lehrmann (kendt fra TV: 1 døgn, 2 hold, 3 dyr) og hendes søn Arn, som hvisker med under visningen og guider os igennem den smukke film - det er som at være i skoven med nogle af Danmarks klogeste, sjoveste og hyggeligste naturguider.  

Date:

2. October 2021

Time:

19:15 - 21:01

Venue

Cinemateket
Gothersgade 55
København K, 1123 Danmark
Køb billet her

Sprog: Med dansk tale

Land(e): Litauen, Norge