Hvem er jeg?

Kortfilmpakke
OFF – Odense International Film Festival har sammensat en kortfilmpakke med film, der fokuserer på identitet, og hvordan unge menneskers selvopfattelse naturligt påvirkes af den verden, de er del af. Filmene spænder bredt med både fiktion- og animationsfilm, der kommer fra ind- og udland. Vi møder forskellige fortællinger og perspektiver om identitet, køn, kærlighed, venskab og grænser og følelsen af at passe ind. Filmene har alle deltaget på OFF inden for de seneste år og egner sig til et ungt publikum.

Ingen siger farvel, men alle forsvinder

Kortfilm / Jonas Risvig / Danmark

Hverdagen er nødt til være et forudsigeligt system for unge Jeppe, som er autist. De mindste ændringer i hans rutiner føles, som om verden forsvinder i kaos. Den campingkiosk han arbejder i, for eksempel; når varerne står et nyt sted på hylderne, er alt tabt. En dag dukker bypigen Mynthe op på campingpladsen, og hun gør noget mærkeligt ved Jeppes selvforståelse. Er det sådan, kærlighed føles?

Double D

Kortfilm / Fey Lehaine / Holland

Trettenårige Puck kender sig selv; hun er en fighter. Hun træner målrettet for at kunne slå alle drengene på fægtelejren. Det er sværere at finde en måde at tilslutte sig pigernes fællesskab. De pynter sig, og hendes krop er et værktøj; et middel til et mål. Funktion. Intet andet. Så da hun begynder at mærke forandringer i kroppen, der er helt ude af hendes kontrol, må hun finde en måde at se sig selv i et nyt lys.

Mascot

Kortfilm / Leeha Kim / Republic of Korea (South Korea)

En ræv vil gerne være maskot. Men i et samfund, der opfordrer til strømlining og ensretning på alle felter, er det måske ikke så nemt, som det lyder. Ræven må i maskotskole og træne sig til at blive den bedste maskot, som han kan blive. Men det vil kræve radikale ændringer i rævens liv. En rørende kritik af avatar-kultur og fællesnævnere i en søgen efter et skønhedsideal der er ligeså hult, som indeni det kostume en maskot må iføre sig.

Ikki Illa meint

Kortfilm / Andreas Høgenni / Danmark

Elinborg og Marita løber ind i hinanden i supermarkedet. Venner; tidligere venner? Elinborg har glemt Maritas fødselsdag, og samtalen er høflig, men akavet. De skilles og vender tilbage til deres indkøb, men Marita kan ikke slippe det spørgsmål, der nu nager hende: Har Elinborg blokeret hende på Facebook? Snart forvandler supermarkedet sig til en labyrint, mens Marita desperat forsøger at få svar på, hvorfor hun har en ven mindre.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk
Emne: Normer og identitet

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.