Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Hvalen og ravnen

Instruktør: Mirjam Leuze
Original titel: The Whale and the Raven, 2019
Varighed: 101 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

Kom med til den fantastiske natur omkring “Great Bear Rainforest” ved Stillehavskysten i British Columbia, Canada. Vi får lov at lægge ører og øjne til hvalerne ved “Whale Point” og “Fin Island” på tætteste hold. Området omfatter 6,4 millioner hektar og er den største kysttempererede regnskov i verden.

Filmens hovedpersoner er de to forskere Janie Wray og Hermann Meuter, og derudover optræder flere medlemmer af Gitga’at First Nations, som er de mennesker, der i generationer har levet i området.

Filmen handler om hvalernes liv i bugten og om den stilhed, som er under vandet, som gør området til et unikt sted for vilde havdyr. Spids ørerne og hør hvaler og spækhuggere synge til hinanden, når Hermann tænder sine undervandsmikrofoner. Så ved du også, hvad det er, den planlagte handelsrute for store tankskibe i strædet vil ødelægge.

Filmen er nomineret til BUSTERS BØRNEPRIS 2020.

Klassetrin:
Mellemtrin, Udskoling

Fag: Biologi, Natur/Teknologi

Sprog / dubbing / undertekster: Engelsk
Med danske undertekster

Land(e): Canada

Tips til lærerne:

Brug filmen i et forløb om biodiversitet med BUSTERs undervisningsmateriale. Herudover er filmen god til at forstå biologens arbejde og rolle i større problematikker i forhold til bæredygtighed.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om BIODIVERSITET.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.