Hvalen og ravnen (Weekend)

Instruktør: Mirjam Leuze
Original titel: The Whale and the Raven , 2019
Varighed: 101 min. + 20 min. Mere end film i biografen

HVORDAN LEVER VI SAMMEN MED DYRENE PÅ KLODEN?
BUSTER inviterer alle jer der brænder for klima, dyrerettigheder og biodiversitet i biografen til en aften med en spændende speaker, og de to film HVALEN og RAVNEN og BUTENLAND på programmet. Det er to tankevækkende film der udfordrer vores syn på både biodiversitet og hvordan vi behandler de dyr der giver os mad, f.eks mælk. Du køber billet til Hvalen og Ravnen her. 

HVALEN OG RAVNEN
Kom med til den fantastiske natur omkring “Great Bear Rainforest” ved Stillehavskysten i British Columbia, Canada. Vi får lov at lægge ører og øjne til hvalerne ved “Whale Point” og “Fin Island” på tætteste hold. Området omfatter 6,4 millioner hektar og er den største kysttempererede regnskov i verden.  Filmens hovedpersoner er de to forskere Janie Wray og Hermann Meuter, og derudover optræder flere medlemmer af Gitga’at First Nations, som er de mennesker, der i generationer har levet i området. Filmen handler om hvalernes liv i bugten og om den stilhed, som er under vandet, som gør området til et unikt sted for vilde havdyr. Spids ørerne og hør hvaler og spækhuggere synge til hinanden, når Hermann tænder sine undervandsmikrofoner. Så ved du også, hvad det er, den planlagte handelsrute for store tankskibe i strædet vil ødelægge.

VISNINGER:

Lør, 26/9 kl. 18:30  – Cinemateket
Billetpris: 50 kr.
» KØB BILLETTER «

MERE END FILM:
Med Nikolaj Lang fra Verdens Skove

Denne visning introduceres af Nikolai Lang fra miljøorganisationen Verdens Skove. Han vil fortælle om deres arbejde med at sikre at skovens ressourcer og biologiske, økonomiske, økologiske og sociale værdier bliver forvaltet ansvarligt. Dette kædes sammen med filmens temaer om biodiversitet, klima og bæredygtighed.

Så kom med til en spændende aften og bliv klogere på helt præcist hvordan mennesket påvirker naturen og livet på jorden

Sprog / dubbing / undertekster: Engelsk
Med danske undertekster

Land(e): Canada