Historier fra fuglehuset

Instruktør: Célia Rivière
År: 2019
Varighed: 45 min.

Tags

Historier fra fuglehuset er en samling smukke, korte animerede film fra det prisbelønnede franske filmselskab Dandelooo. Filmene er baseret på 9 forskellige børnebøger er derfor også meget forskellige i streg og stemning. Mød en mand der måske lærer at flyve af en flok farverige fugle, en flodhest der er ked af sin numse, en hovmodig løve, en pingvin der fryser og en fugl der sluger en stjerne. Mød også Matthew der er bange for at hans far ikke kan hente ham fra børnehave, hvis hans grønne bil bryder sammen og de fem underlige venner der får besøg af drengen Gaston, som har en fugl på hovedet. Oven i hatten får I en smuk genfortolkning af H.C. Andersens Tommelise. Helt forunderligt.

EVENT: BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. I 2021 bruger BUSTER kroppen i biografen. Sangskriveren Jan Rørdam, manden bag musikken til “Bamses Billedbog”, har skrevet en helt ny sang til BUSTER om biografens magi, og vi danser og bevæger os til musikken i en sjov koreografi mellem stolerækkerne. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Date:

8. October 2021

Time:

10:00 - 11:00

Venue

Cinemateket
Gothersgade 55
København K, 1123 Danmark
Køb billet her

Andre visninger

28/09/2021 - 11:15

30/09/2021 - 10:30

06/10/2021 - 10:30

Klassetrin:
Børnehave, Indskoling

Fag: dansk

Sprog: Med dansk tale

Land(e): Frankrig

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne lære om eventyrgenren med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Eventyret er en af vores helt grundlæggende fortælleformer som binder os sammen fra generation til generation. Men hvordan ser eventyret ud i dag? Og hvordan ser det ud, når det tager et spring ind i filmens verden? Vi har udvalgt en række sprudlende, sære og sanserige eventyr anno 2021. Som genren gør bedst, tematiserer filmene vigtige temaer som ‘godhed’ og ‘ondskab’, ‘venskab’ og ‘anderledeshed’. Samtidig giver udgør de gode og enkle eksempler til at lære om karakterer, handlingsforløb og forskellige modaliteter. De fantasifulde plots og farverige fortællinger lægger op til selv at prøve kræfter med fortællekunsten i klassen – og netop det kan I med vores tilknyttede undervisningsforløb, hvor vi skruer op for kreativt arbejde med eventyrets byggesten.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken EVENTYR.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.