Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Glimmer og Støv

Instruktør: Julia Lemke, Anna Koch
Original titel: Glitzer und staub / Glitter and dust, 2020
Varighed: 91 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

Dokumentarfilmen fortæller historien om tre amerikanske pigers usædvanlige og farlige liv, som cowgirls i USA. De tre piger, Altrakykia, Ariana og Maysuns, er henholdsvis 9, 11 og 17 år. De to instruktører Julia Lemke og Anna Koch er helt tæt på pigerne i utrolige og dramatiske scener, blandt andet da Altrakykia bliver kastet af en tyr under en konkurrence.

Filmen er velfortalt, fyldt med smukke billeder, stemninger og musik, og viser en side af USA, som vi sjældent ser. Ariana på 9 er bullrider og konkurrerer professionelt om pengepræmier. Hun præmieres for, hvor længe hun kan holde sig i sadlen på ryggen af en tyr. Hendes drøm er at blive den første kvinde, der vinder den største bullriding konkurrence i USA. Det er en vild oplevelse at se 11 årige Maysun som rodeogirl, der kaster med lasso og indfanger kalve.

Filmen er en kæmpe oplevelse og fuld af power.

Filmen er nomineret til BUSTERS BØRNEPRIS 2020

Klassetrin:
Mellemtrin, Udskoling

Fag: Historie

Sprog / dubbing / undertekster: Engelsk
Med danske undertekster

Land(e): Tyskland

Tips til lærerne:

Med BUSTERs materiale kan eleverne lære at tale om film, filmsmag og filmgenre på engelsk – både generelt og specifikt om denne film. Det er også oplagt at arbejde med amerikansk rural kultur.Derudover er filmen spændende ift at tale om køn og identitet.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken ENGELSK.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.