Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Fritzi

Instruktør: Ralf Kukula, Matthias Bruhn
Original titel: Fritzi - Eine Wendewundergesichte, 2019
Varighed: 90 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

Den tyske animationsfilm “Fritzi” er en spændende film om den 12 årige pige Frizi og hendes veninde Sophie. Filmen foregår i 1989, i Leipzig i DDR (østtyskland), og handler om tiden op til Berlinmurens fald.

Filmen er en historisk præcis beskrivelse af tiden omkring murens fald, oplevet i børnehøjde, men også en charmerende og smuk film om venskab, livet som pre-teen og om at finde sin stemme.

Det tyske ord “wendewundergeschichte” refererer på fineste vis til den fredelige omvæltning, som murens fald blev, en slags venlig revolution og et forandrings mirakel.

FILMEN VISES PÅ TYSK MED DANSKE UNDERTEKSTER

Klassetrin:
Mellemtrin, Udskoling

Fag: Tysk

Sprog / dubbing / undertekster: Tysk med danske undertekster

Land(e): Tyskland

Tips til lærerne:

FILMEN VISES PÅ TYSK MED DANSKE UNDERTEKSTER

Med BUSTERs materiale til filmen, kan eleverne arbejde med at tale om film, filmgenrer og filmsmag på tysk. Det er også oplagt at arbejde videre med filmen i vores spændende undervisningsmateriale til historiefaget om at finde sin egen plads i historien, eller et tema om Murens Fald.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til børnenes forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om HISTORIE og TYSK.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.