Friend + Ma vie de Courgette

Instruktør: Andrey Svetlov, Claude Barras,
År: 2021, 2016,
Varighed: 109 min.

Tags

Ma vie de Courgette / Instr. Claude Barras / Frankrig, Schweiz / 2016 / 63 min
En forunderlig, hjertevarm og vellykket film om drengen Courgette, der kommer på børnehjem efter sin mors død. Her møder han en gruppe børn, der hver især har haft en hård opvækst. Børnene knytter hurtigt bånd til hinanden, og selv den hårde negl Simon tør med tiden op. Da den kloge og venlige Camille en dag dukker op på børnehjemmet, bliver Courgette ramt lige i hjertet – han har fundet sin sjæleven! Men desværre truer Camilles frygtelige moster med at fjerne hende fra børnehjemmet. ‘Ma vie de Courgette’ er en fortælling om længslen efter at høre til og om barndommens venskaber og dertilhørende ubrydelige bånd. Filmen blev i 2017 nomineret til en Oscar® for “Bedste animationsfilm”, og er i år en del af BUSTERs fokus på den franske filminstruktør Céline Sciamma – hun har nemlig skrevet manuskriptet til denne perle af en film. Kom ind og se den på originalsproget med din fransk klasse.

Friend / Instr. Andrey Svetlov / Hviderusland, Rusland / 2021 / 21 min
Som forfilm viser vi den russiske kortfilmen ‘Friend’. Den handler om to skoleelever der ikke har det for let – Den ene er den eneste på skolen, der ikke har en mobiltelefon og som ikke drømmer om andet til sin fødselsdag. Den anden længes efter en ven, efter at være blevet mobbet på skolen. Ved et tilfælde står de to drenge pludselig i en situation, hvor de ved at samarbejde kan opnå det de hver især ønsker sig. Filmen er fuld af vild energi, komedie, frustration, gags, action og venskab. ‘Friend’ er i år nomineret til BUSTER’s børnepris.

EVENT: Vi holder fransk temadag i Grand Teatret med flag, croissanter og fint besøg fra Den Franske Skole. Eleverne fra skolens film og tv linje vil nemlig introducere alle dagens film - på fransk selvfølgelig!

Dato:

5. oktober

Tidspunkt:

10:00 - 11:49

Sted / biograf

Grand Teatret
Mikkel Bryggers Gade 8
København K, 1460 Danmark

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billet: Friend + Ma vie de Courgette (05/10/21)
DKK 17,00
136 ledige billetter

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne undersøge livet i en familie med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Buster er vild med familier i alle mulige former, farver og størrelser. Vi har samlet en række film, der på den ene eller den anden måde tager udgangspunkt i familielivet. Filmene er en en oplagt mulighed for at analysere film, hvor familien er omdrejningspunktet. Hvilke spændende fortællinger kommer der ud af det? Og hvad er filmenes budskaber om familien faktisk? Måske lærer eleverne noget nyt om, hvordan andre familier kan se ud og leve deres liv, og får tænkt over, hvilke familieformer vi er vante og uvante med at støde på i film og tv, og hvad det gør ved vores forestillinger om det gode familieliv og de bånd familiemedlemmer har til hinanden.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken FAMILIE.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne lære om fransk sprog og kultur med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Buster har samlet en række franske film, der både rummer fantasi, farver, humor, kærlighed, skønhed og alvor. Filmene er passende til både mellemtrin og udskoling. Filmmediet blev opfundet i Frankrig og Frankrig er et stort filmland. Derfor er vi glade for at kunne præsentere jer for nogle af årets bedste franske titler til børn og unge. Filmene giver mulighed for både at tale om filmenes emner på fransk. Det er oplagt at arbejde med at sætte ord på filmsmag og filmgenre på fransk, men også undersøge filmmediets historie i Frankrig.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken FRANSK.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne arbejde med undervisningsmaterialet IDENTITET OG NORMER med udgangspunkt i film. Her kan man arbejde med normer for køn og identitet og forskellige familieformer og hvordan de fremstilles på film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Vi har samlet en perlerække af film, der handler om identitetsdannelse. Om det gælder køn, ophav, social klasse, hudfarve eller fritidsinteresser – identiteten gemmer sig i alt hvad vi gør og føler os som. De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Filmene i denne pakke lægger derfor op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet kan siges at være for noget, og hvornår normer for hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Ikke mindst er filmene nogle af de fineste i programmet, som man kan fordybe sig med at analysere på i danskfaget.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om IDENTITET OG NORMER.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.

Lignende film