20. september 2020 - Kl. 10:30 - 12:30 - KUBE
DKK 17,00

71 på lager

Ryd

Fanget i nettet + Swatted – KU.BE (Weekend)

Instruktør: Barbora Chalupová, Vít Klusák + Ismaël Joffroy Chandoutis
Original titel: V síti (Caught the net), 2020, + Swatted, 2018
Varighed: 63 min. + 21 min.

FANGET I NETTET
En must-see film for alle 12 årige drenge og piger, forældre, lærere og pædagoger. Filmen her starter en vigtig samtale om børn og unges online barndoms- og ungdomsliv. “Vi leder efter tre voksne skuespillere, som kan spille tre almindelige piger på 12 år”. Sådan begynder dokumentarfilmen “Fanget i nettet / Caught in the net”.

Filminstruktørerne Vít Klusák og Barbora Chalupová starter, sammen med de tre skuespillere Tereza, Anezka og Sabina, et eksperiment for at afsløre seksuelt misbrug på internettet. De bygger tre kulisser, tre pigeværelser med bamser og pyntepuder, og så går Tereza, Anezka og Sabina online, mens kameraerne ruller.

De tre piger opretter hver en profil på Skype, Facebook, Omegle og den tjekkiske sociale platform Lidé. Det går kun minutter, før den første midaldrende mand kommer med seksuelle spørgsmål og tilbud. Og så vælter det ind med voksne mænd, der mener, at det er helt ok at blotte sig, skrive seksuelle klamme ting og onanere under kontakten med de tre piger. Over ti dage kontaktes de tre piger af 2458 mænd.

Filmen er klippet, så den kan ses af 12 årige børn og opefter. Der er ingen grafiske billeder og der forklares løbende, hvad man skal gøre, hvis man udsættes for noget lignende online. Men det er en chokerende film.

Under BUSTERS visning standser vi filmen to gange for at tale med en psykolog om, hvad man kan gøre, når man oplever lignende ting i sit eget online liv. “Fanget i nettet” starter en vigtig samtale film om børn og unges online barndoms og ungdomsliv.

Afspil trailer FANGET I NETTET

Bemærk filmen vises på tjekkisk med engelske undertekster.

SWATTED
SWAT betyder: “Special Weapons And Tactics” og beskriver en politi-enforcement-unit, som anvender specialiseret eller militært udstyr og taktik i forbindelse med løsningen af en politiopgave.

Ismaël Joffroy Chandoutis er animator og spildesigner, og har lavet denne spændende film om fænomenet SWATTING.

I Ismaêls film henviser begrebet til et særligt fænomen på nettet, hvor forskellige personer verden over har oplevet, at der ringes en fake anmeldelse ind om en voldelig situation, et overfald, en bevæbnet mand, som så udløser, at et såkaldt SWAT team sendes ud til den adresse, hvor en gamer sidder i sit hus og overraskes/ skræmmes.

Man kan kalde det en slags virkelig væmmelig prank eller mobning. Filmen er et spændende indblik i gamer kulturen og giver et glimt af de fænomener, der opstår i de enorme virtuelle fællesskaber kloden over.

Afspil trailer SWATTED

Bemærk filmen vises på engelsk med engelske tekster.

Sprog / dubbing / undertekster: Engelsk
Med danske undertekster
Tjekkisk