Ethel og Ernest (Weekend)

Instruktør: Roger Mainwood
Original titel: Ethel & Ernest, 2016
Varighed: 94 min. + 20 min. Mere end Film i biografen

“Ethel og Ernest” er en underholdende, venlig feel-good film om ganske almindelige menneskers liv i England i perioden 1928 – 1975, med særligt fokus på 2. verdenskrig. Filmen handler om den verdensberømte tegner Raymond Briggs´s forældre og er en lille britisk filmperle.

Briggs er manden bag animationsfilmen THE SNOWMAN, som du måske kender fra tv i juleferien. Han har skrevet og illustreret mange billedbøger og graphic novels, og har nu lavet filmen om sine forældre Ethel og Ernest, og deres liv sammen, især i tiden omkring 2. verdenskrig.

Filmen er holdt i Briggs tegnestil og kender man THE SNOWMAN, føler man sig helt hjemme. Man lever sig hurtigt ind i de små og store dramaer omkring Ethel og Ernest; livet som mælkemand i Londons gader, den nysgerrige nabo, Hitlers magtovertagelse i Tyskland, Ethels angst for aldrig at blive mor, evakueringen af alle børnene i London, bombardementerne af London under WW2, familiens første bil osv.

VISNINGER:

Lør, 26/9 kl. 10:00 – Empire Bio
Billetpris: 50 kr.
» KØB BILLETTER «

Søn, 4/10 kl. 10:00 – Grand Teatret
Billetpris: 50 kr.
» KØB BILLETTER «

 

Sprog / dubbing / undertekster: Engelsk
Med danske undertekster

Land(e): England, Luxembourg

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 20 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til børnenes forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.