Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Ethel og Ernest

Instruktør: Roger Mainwood
Original titel: Ethel & Ernest, 2016
Varighed: 94 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

“Ethel og Ernest” er en underholdende, venlig feel-good film om ganske almindelige menneskers liv i England i perioden 1928 – 1975, med særligt fokus på 2. verdenskrig. Filmen handler om den verdensberømte tegner Raymond Briggs´s forældre og er en lille britisk filmperle.

Briggs er manden bag animationsfilmen THE SNOWMAN, som du måske kender fra tv i juleferien. Han har skrevet og illustreret mange billedbøger og graphic novels, og har nu lavet filmen om sine forældre Ethel og Ernest, og deres liv sammen, især i tiden omkring 2. verdenskrig.

Filmen er holdt i Briggs tegnestil og kender man THE SNOWMAN, føler man sig helt hjemme. Man lever sig hurtigt ind i de små og store dramaer omkring Ethel og Ernest; livet som mælkemand i Londons gader, den nysgerrige nabo, Hitlers magtovertagelse i Tyskland, Ethels angst for aldrig at blive mor, evakueringen af alle børnene i London, bombardementerne af London under WW2, familiens første bil osv.

særvisninger 21.9 kl. 9.30 & 25.9 kl. 9.30

Journalist og historienørd Emil Mosekjær vil i løbet af filmen tale med eleverne om, hvad de lægger mærke til der sker før, under og efter 2. Verdenskrig og uddybe, hvordan hverdagslivet så ud i England og Danmark i den tid.

Klassetrin:
Mellemtrin, Udskoling

Fag: Historie

Sprog / dubbing / undertekster: Engelsk
Med danske undertekster

Land(e): England, Luxembourg

Tips til lærerne:

Med BUSTERs materiale kan eleverne lære at tale om film, filmsmag og filmgenre på engelsk – både generelt og specifikt om denne film. Det er også oplagt at arbejde videre med filmen i historiefaget hvor i kan bruge vores undervisningsmateriale der handler om at finde sin egen plads i historien. eller feks at arbejde med et tema om 2. Verdenskrig. Til denne film får du hele 2 undervisningsforløb med i købet. Et til faget historie og et til engelsk.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til børnenes forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakkerne ENGELSK og HISTORIE.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.