Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

En helt almindelig familie

Instruktør: Malou Reymann
Original titel: En helt almindelig familie, 2020
Varighed: 93 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

En lys og tankevækkende film om 11 årige Emmas forhold til sin far som beslutter sig for at leve åbent, som den kvinde hun altid har følt sig som.

Filmen, der er baseret på instruktørens egen oplevelse af at vokse op med en transkønnet far, finder tidsmæssigt sted i start 00’erne, hvor der ikke var meget viden om eller forståelse for transkønnethed. Familien må genopdage sig selv og særligt Emma kæmper med at bevare sit bånd til sin far, der nu hedder Agnete.

Det er en hård, men også kærlig rejse, der både favner Agnete og Emmas historier respektfuldt, men er ærlig om den svære proces det er. Filminstruktøren Malou Reymann har sammen med sit hold af dygtige skuespillere, Rigmor Ranthe, Mikkel Boe Følsgaard og stortalentet Kaya Toft Loholt, lavet en af årets bedste film for børn og unge.

Filmen er nomineret til BUSTERS BØRNEPRIS 2020.

Klassetrin:
Mellemtrin, Udskoling

Fag: Dansk

Sprog / dubbing / undertekster: Dansk

Land(e): Danmark

Tips til lærerne:

Med denne film er det muligt at arbejde med undervisningsmaterialerne ‘Identitet & Normer’ og ‘Familie’. Her kan man arbejde med normer for køn og identitet og forskellige familieformer og hvordan de fremstilles på film.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om FAMILIE og IDENTITET OG NORMER.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.