Dato, tidspunkt & sted

30. september 2020 - Kl. 10:30 til 12:19 - CinemaxX
DKK 17,00

på lager

Ryd

Disco

Instruktør: Jorunn Myklebust Syversen
Original titel: Disko, 2019
Varighed: 94 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

19 årige Mirjam er den perfekte 12-tals pige. Hun er ung, smuk, dygtig i skolen, dygtig til at optræde og synge, og så vinder hun det ene mesterskab efter det andet i freestyle disco. Sammen med sin mor, lillesøster og hendes mors kæreste udgør hun kernen i en lokal kristen frikirke, hvor familien bruger al deres tid og Mirjam er menighedens stolthed. Men da Mirjam kollapser under en danseturnering begynder alting at gå i opløsning og hun begynder at tænke over, hvem hun er og hvor hun hører til.

Den norske filminstruktør Jorunn Myklebust Syversens film giver et spændende og fascinerende indblik i nutidens Norges kristne frikirkesamfund og stiller spændende spørgsmål om identitet. Hovedrollen som Mirjam spilles af den norske skuespiller Josefine Frida, som vi kender fra serien “Skam”.

Klassetrin:
Udskoling

Fag: Dansk, Historie, Kristendomskundskab

Sprog / dubbing / undertekster: Norsk

Land(e): Norge

Tips til lærerne:

Med BUSTERs materiale kan eleverne lære om nordisk sprog og kultur, med udgangspunkt i filmen.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om NORDISKE SPROG.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.