Den største lille gård (Weekend)

Instruktør: John Chester
Original titel: The Biggest little Farm, 2020
Varighed: 92 min.+ 20 min. Mere end Film i biografen

Naturfotografen, John og hans kone Molly, har en drøm om en bondegård med høns, får og hjemmedyrkede grøntsager. Da de endelig står med deres egen gård i Californien, er det på en jord helt udpint efter årtiers industrielt landbrug. Heldigvis får de fat i Alan, som er ekspert i biodynamisk landbrug og som sætter de to kreative landmænd gevaldigt på arbejde.

Gennem 8 år udvikler Apricot Lane Farms sig fra et udpint monokultur-landbrug til et blomstrende landskab med 10.000 frugttræer og en masse dyr; høns, køer, får og heste. Vi lærer om den svære balance mellem at drive landbrug og at skabe et mangfoldigt område, hvor også vilde dyr kan være.

Udfordringerne i et landbrug uden sprøjtemidler, kunstgødning og industrielle bedrifter bliver meget konkrete. Hvad gør man fx når snegle spiser alle frugterne på ens plantage?

John har selv filmet og det kan man mærke – han ved hvor uglerne lander, hvor fuglene har deres reder og hvor prærieulven prøver at bryder igennem hegnet. Et lærerigt indblik i, hvor vigtig biologisk mangfoldighed er for liv på og i jorden gennem en (for en gangs skyld) positiv fortælling om to ukuelige idealister.

VISNINGER:

Lør, 26/9 kl. 10:00 – Grand Teatret
Billetpris: 50 kr.
» KØB BILLETTER «

Sprog / dubbing / undertekster: Engelsk
Med danske undertekster

Land(e): USA

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 20 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.