Dengang Danmark lukkede ned (Weekend)

Instruktør: Emil Nørgaard Munk
Original titel: Da Danmark lukkede ned, 2020
Varighed: ca. 30 min

DENGANG DANMARK LUKKEDE NED
BUSTER Filmfestival og Nationalmuseets filmprojekt “Lockdown i Danmark” / “Dengang Danmark lukkede ned” opstod spontant i den første uge i marts 2020, da Danmark blev lukket ned på grund af Corona-pandemien. Videoerne væltede ind fra hele landet og projektet udviklede sig hurtigt i samarbejde med filminstruktør Emil Nørgaard Munk, som begyndte at følge en række børn i alderen 7 – 14 år rundt om i Danmark.

Filmen viser, hvordan danske børn hver især står i unikke situationer og håndterer krisen på forskellige måder: Nogle går kreativt til værks gennem musikvideoer, stop motion film og animationer, andre er særligt udsatte pga. sygdom og skal passe ekstra godt på. Mange børn savner deres bedsteforældre, og endelig er der dem, der formår at fokusere på det positive i situationen. F.eks. at der er mindre forurening, end der plejer, og at der nu pludselig er god tid til at være sammen med far, der ellers altid er på arbejde.

På tværs af de unikke børneliv findes dog også en fælles fortælling om hjemmeundervisning, lange eftermiddage på trampolinen, fællessang og regnbuer i en helt særlig tid, hvor Danmark er gået i stå.

VISNINGER:

Søn, 4/10 kl. 12:30  – Cinemateket
Billetpris: 50 kr.
» KØB BILLETTER «

Filmen får Verdenspremiere på Buster Filmfestival 2020 og er støttet af Nordea-fonden, DR og Det Danske Filminstitut. 

 

 

Sprog / dubbing / undertekster: Dansk

Land(e): Danmark