Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Dengang Danmark lukkede ned – Premiere for skolerne

Instruktør: Emil Nørgaard Munk
Original titel: Dengang Danmark lukkede ned, 2020
Varighed: ca. 30 min + 15 min. Mere end Film i biografen

DENGANG DANMARK LUKKEDE NED
Buster Filmfestival og Nationalmuseets filmprojekt “Lockdown i Danmark” / “Dengang Danmark lukkede ned” opstod spontant i den første uge i marts 2020, da Danmark blev lukket ned på grund af Corona-pandemien. Videoerne væltede ind fra hele landet og projektet udviklede sig hurtigt i samarbejde med filminstruktør Emil Nørgaard Munk, som begyndte at følge en række børn i alderen 5 – 14 år rundt om i Danmark.

Filmen viser, hvordan danske børn hver især står i unikke situationer og håndterer krisen på forskellige måder: Nogle går kreativt til værks gennem musikvideoer, stop motion film og animationer, andre er særligt udsatte pga. Sygdom og skal passe ekstra godt på. Mange børn savner deres bedsteforældre og endelig er der dem, der formår at fokusere på det positive i situationen. Fx at der er mindre forurening end der plejer, og at der nu pludselig er god tid til at være sammen med far, der ellers altid er på arbejde.

På tværs af de unikke børneliv findes dog også en fælles fortælling om hjemmeundervisning, lange eftermiddage på trampolinen, fællessang og regnbuer i en helt særlig tid, hvor Danmark er gået i stå.

Filmen får Verdenspremiere på BUSTER Filmfestival 2020.

MØD INSTRUKTØREN Emil nørgaard munk

Vi snakker med instruktøren Emil Nørgaard Munk om, hvordan man laver en dokumentarfilm i samarbejde med børn fra hele landet under en pandemi, og  får desuden fint besøg af nogle af de medvirkende børn, der har dokumenteret deres hverdag.

Klassetrin:
Børnehave, Indskoling, Mellemtrin, Udskoling

Fag: Billedkunst, Dansk, Historie

Sprog / dubbing / undertekster: Dansk

Land(e): Danmark

Tips til lærerne:

Til denne visning får I 2 undervisningsforløb med i købet. I ‘Børn laver film’ kan eleverne sætte fokus på, hvad der sker med fortællinger og film, når børn er medfortællere, og i ‘Historie’ handler det om at finde sin egen plads i historien, fordi tidslinjer og tidsaldre kan være ret abstrakte former at forholde sig til.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer.

I 2020 bruger BUSTER kroppen i biografen. Sangskriveren Jan Rørdam, manden bag musikken til “Bamses Billedbog”, har skrevet en helt ny sang til BUSTER om biografens magi, og vi danser og bevæger os til musikken i en sjov koreografi mellem stolerækkerne. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om BØRN LAVER FILM og HISTORIE.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.