Dato, tidspunkt & sted

21. september 2020 - Kl. 10:30 til 12:07 - CinemaxX
DKK 17,00

på lager

Ryd

Butenland

Instruktør: Marc Pierschel
Original titel: Butenland, 2019
Varighed: 82 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

Hvad er et godt koliv? Og hvordan ender man bedst sine dage som drøvtygger? Butenland er en film, der handler om, hvordan malkekøer har det, når de får lov at blive gamle.

Man kan sige, at Marc Pierschels dokumentarfilm handler om et plejehjem for malkekøer. Butenland er helt konkret en bondegård, i det nordlige Tyskland, der drives af Jan Gerdes og Katrin Muck, men historien om de to venner, og køerne på deres bondegård, er helt anderledes, end man skulle forvente.

Jan arvede gården af sine forældre, som overtog efter sine forældre. I tre generationer har familien Gerdes været mælkebønder med stalde fulde af malkekøer, der producerede mælk, der blev hentet i mælkebiler og solgt i supermarkederne. Men en dag fik Jan nok. Han besluttede sig for at standse produktionen.

Jan blev nemlig deprimeret af igen og igen at skille de nyfødte kalve fra køerne, trist over den begrænsede plads til dyrene i staldene og af at sende ellers raske dyr på slagteriet, når de ikke producerede tilstrækkeligt mælk. I stedet er gården nu et plejehjem for pensionerede malkekøer.

Historien om ko-plejehjemmet og mødet med de mange sjove køer er en øjenåbnende beretning om menneskets brug af produktionsdyr til fødevareproduktion – og et interessant indspark i samtalen om dyrevelfærd og klima.

Klassetrin:
Udskoling

Fag: Biologi, Dansk

Sprog / dubbing / undertekster: Med engelske undertekster
Tysk

Land(e): Tyskland

Tips til lærerne:

Filmen udgør et positivt eksempel at tale om dyrevelfærd ud fra. Brug den til at åbne for alle de dilemmaer, der ligger i vores fødevareproduktion med dyr. Tag afsæt i BUSTERs undervisningsforløb: Naturvidenskab Dyr.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om DYR.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.