Butenland (Weekend)

Instruktør: Marc Pierschel
Original titel: Butenland, 2019
Varighed: 82 min. + 20 min. Mere end film i biografen

HVORDAN LEVER VI SAMMEN MED DYRENE PÅ KLODEN?
BUSTER inviterer alle jer der brænder for klima, dyrerettigheder og biodiversitet i biografen til en aften med en spændende speaker, og de to film HVALEN og RAVNEN og BUTENLAND på programmet. Det er to tankevækkende film der udfordrer vores syn på både biodiversitet og hvordan vi behandler de dyr der giver os mad, f.eks mælk. Du køber billet til Butenland nedenfor. 

BUTENLAND 
Hvad er et godt koliv? Og hvordan ender man bedst sine dage som drøvtygger? Butenland er en film, der handler om, hvordan malkekøer har det, når de får lov at blive gamle. Man kan sige, at Marc Pierschels dokumentarfilm handler om et plejehjem for malkekøer. Butenland er helt konkret en bondegård, i det nordlige Tyskland, der drives af Jan Gerdes og Katrin Muck, men historien om de to venner, og køerne på deres bondegård, er helt anderledes, end man skulle forvente. Jan arvede gården af sine forældre, som overtog efter sine forældre. I tre generationer har familien Gerdes været mælkebønder med stalde fulde af malkekøer, der producerede mælk, der blev hentet i mælkebiler og solgt i supermarkederne. Men en dag fik Jan nok. Han besluttede sig for at standse produktionen. Han blev nemlig deprimeret af igen og igen at skille de nyfødte kalve fra køerne, trist over den begrænsede plads til dyrene i staldene og af at sende ellers raske dyr på slagteriet, når de ikke producerede tilstrækkeligt mælk. I stedet er gården nu et plejehjem for pensionerede malkekøer.

VISNINGER:

Lør, 26/9 kl. 21:00 – Cinemateket
Billetpris: 50 kr.
» KØB BILLETTER «

MERE END FILM:
Med Nikolaj Lang fra Verdens Skove

Denne visning introduceres af Nikolai Lang fra miljøorganisationen Verdens Skove. Han vil fortælle om deres arbejde med at sikre at skovens ressourcer og biologiske, økonomiske, økologiske og sociale værdier bliver forvaltet ansvarligt. Dette kædes sammen med filmens temaer om biodiversitet, klima og bæredygtighed.

Så kom med til en spændende aften og bliv klogere på helt præcist hvordan mennesket påvirker naturen og livet på jorden

Sprog / dubbing / undertekster: Med engelske undertekster
Tysk

Land(e): Tyskland