Trailer

Børnene i Amazonas

Inês T. Alves / Portugal / 62min
Forestil dig at bo midt i en af verdens største skovområder, hvor du og dine venner selv må sejle i motorbåd på den store flod og kravle til tops i det højeste palmetræ. Hvor I har høns, ællinger og babypapegøjer som kæledyr og selv fanger aftensmaden i floden. Sådan er det for Erika, Nunkui, Jesus, Nupir, Tsentsak og alle deres venner i den store børnegruppe, som bor ved den store Pastazaflod i den sydamerikanske jungle på grænsen mellem Ecuador og Peru. Instruktøren Inês T. Alves flyttede til Suwa, en isoleret by i Amazonas med 80 indbyggere, for at undervise lokale børn i at lave film, men endte med selv at filme børnenes opfindsomme leg i naturen. Den sanserige dokumentarfilm lader os komme med ind i en verden af nysgerrig harmoni med naturen.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk, naturfagene & samfundsfag
Klassetrin: Mellemtrin & Udskoling
Emne: Natur
Temaer: Sanserne i biografen & Kærlighed til naturen

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Børnene i Amazonas

Biodiversitet – scenarier til klassen

Undervisningsmateriale

Brug filmen til at blive klogere på biodiversitet og sætte eleverne i gang med aktivt at finde formidle biodiversitetskrisen - og ikke mindst finde løsninger på den. I dette materiale arbejder I med scenarier, hvor eleverne er biologer, byplanlæggere og dokumentarister med biodiversitet på plakaten. I mapper biodiversitet i jeres nærområde, finder på løsninger for at øge den og laver trailere til film om biodiversitetskrisen i et selvudvalgt område. Alt dette vil klæde jer på til at se en af filmene om biodiversitet i BUSTERs program og give jer konkret viden at forstå den gennem.