Børn der tror

Kortfilmpakke
Oplev de to nyeste afsnit af serien ‘Min tro’ - historier om tro fortalt af børn til børn. Foruden at gå i dansk skole, at være omkring 10 år og bo med deres familier i Danmark, deler børnene også det at have en tro. De har følelsen af at være forbundet til noget større, og vi får et sjældent indblik i, hvordan det er at være troende barn i dagens Danmark. I fortællingerne skildres religion, som det opleves for børnene: noget trygt og glædesfyldt, noget fascinerende og mystisk, og samtidig som nogle meget konkrete rutiner i deres hverdag. Måske er vi ikke så forskellige, som vi tror? Denne gang skal vi ind i et Hinduistisk tempel med pigen Anvita og møde Elliot og Liam, der tror på videnskaben som en religion.

Min tro – Kan dinosaurerne genopstå?

Kortfilm / Cathrine Marchen Asmussen / Danmark

Mennesker og stjerner er lavet af de samme grundstoffer, og det synes Elliot er HELT vildt. Han tror på videnskaben, og det man kan se, måle og veje. Hans største idol er DNA-forskeren Eske Willerslev, og sammen med sin ven Liam planlægger Elliot at genskabe dinosaurerne og åbne den første park med urtidens væsner i Danmark, engang i fremtiden.

Min tro – Verden er en stor Sjæl

Kortfilm / Cathrine Marchen Asmussen / Danmark

Hvad tror du på? Gud? Allah? Obi-Wan Kenobi? Krishna eller Jehova? Søger du råd hos din præst, din guru, din Imam eller din mor? Anvita vil gerne være statsminister, når hun bliver stor. Munken i hendes tempel siger, at det kræver træning at blive en god leder, og at man som statsminister har et ansvar for alt, der lever, både mennesker, dyr og planter. Anvita beslutter sig for at vise, at hun kan tage det ansvar.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk & kristendom
Emne: Normer og identitet

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.