Børnebiffen: Holly på sommerøen + Vintersø (Weekend)

Instruktør: Karla Nor Holmbäck + Petteri Saario
Original titel: Holly på sommerøen 2018, + Vedenneito 2019
Varighed: 15. min. + 9 min. + 20 min. Mere end Film i biografen

HOLLY PÅ SOMMERØEN
Holly er på sommerferie hos sin bedstefar, der elsker matematik. Hun keder sig og vil gerne gå på opdagelse, men bedstefar siger, at der ikke er mere at opdage, at alt på jorden er analyseret og kategoriseret. Der er ikke nogen grund til at gå på opdagelse længere. Men om natten ser Holly en lysende sten falde ned fra himlen og sammen med sin skildpadde Skilde, tager hun alligevel afsted på en rejse til det uopdagede og så endda med et videnskabeligt formål. For måske har bedstefar haft sit hoved nede i bøgerne lidt for længe. Filmen er Karla Nor Holmbäcks afgangsfilm fra Den Danske Filmskole og oser af overskud og charme. En perfekt indgang til at tale om videnskab med de yngste og pirre nysgerrigheden på naturen omkring os.

Afspil trailer HOLLY PÅ SOMMERØEN

VINTERSØ
Emika har aldrig prøvet at sove i telt i minus 15 grader og filmen beskriver 13 årige Emika og hendes fætter Antti´ som har besluttet sig for at overnatte på en frossen sø i Finland. Filmen beskriver de to venners oplevelser med landskaber, dyr og natur over et døgn på isen. Emika og Antti borer bl.a hul i isen og fisker, og der er både spætter, ørne, ugler, los, snemænd og stilhed på den store ismasse. Emika og Antti er også så heldige at opleve nordlys fra deres lille lejr. Petteri Saarios smukke natur dokumentarfilm giver et spændende indblik i livet i en finsk sø om vinteren. Filmen beskriver en god naturoplevelse og viser vinteren i et snedækket landskab i den nordligste del af Skandinavien.

Afspil trailer VINTERSØ

VISNINGER:

Søn, 27/9 kl. 11:15 – Cinemateket
Billetpris: 17 kr.
» KØB BILLETTER «

mere end film:
med Karen Brüel Birkegaard fra Radionauterne 

Før filmen får vi besøg af Karen Brüel Birkegaard, der er med til at lave “Radionauterne.” En podcast til nysgerrige børn, der undersøger børnenes indsendte spørgsmål om mennesker, naturen, maskiner og universet.

Hun vil fortælle om, hvorfor det er så fedt at være nysgerrig på verden og der vil være mulighed for selv at komme med et videnskabeligt spørgsmål, der kan komme med i et afsnit af Radionauterne.

Du kan lytte til Radionauterne her: https://radionauterne.dk/

Sprog / dubbing / undertekster: Med dansk tale

Land(e): Danmark, Finland