Blokhavn (Weekend)

Instruktør: Gigis
Original titel: Blokhavn, 2020
Varighed: 76 min. + 20 min. Mere end Film i biografen

Hassan er den store stjerne i  den sjove og satiriske animationsfilm “Blokhavn” lavet af kunstnerkollektivet Gigis, som i måske kender fra P3, Youtube-videoer og sange på nettet.

De seks hovedkarakterer Hassan, Ali, Abdi, Ahmed, Darito og Musti går alle i 8. klasse og bliver udfordret, da deres skole står foran lukning, da den ifølge Uddannelsesminister Martin Poulsen er den dårligeste skole i hele landet. Vennerne beslutter sig for at redde skolen (som de ellers ikke gider) og det kræver at de bruger alle deres kontakter, talenter og skills bl.a imod superskurken Rasmus.

Birthe Neumann spiller den vidunderlige klasselærer Gertrud og Hassan spillet af voice-actor kæmpetalent Adrian Hosseinpour lyser op i den gode film, som er en af 2020s bedste og vigtigste danske film.

VISNINGER:

Lør, 26/9 kl. 10:00 – CinemaxX (Særvisning med kunstnerkollektivet Gigis)
Billetpris: 50 kr.
» KØB BILLETTER «

Lør, 3/10 kl. 9:30 – CinemaxX (Særvisning med pladedirektør Ali Sufi)
Billetpris: 50 kr.
» KØB BILLETTER «

særvisning 26.9 kl. 10
med kunstnerkollektivet Gigis

Mød to af skaberne bag filmen fra kunstnerkollektivet Gigis, Sorena Sanjari og Malthe Emil Kibsgaard, når de til denne særvisning af Blokhavn vil tage imod spørgsmål fra publikum, til en live Q&A på scenen!

Foto: Sebastian Apel for Soundvenue.

Særvisning 3.10 kl. 9.30
med  pladedirektør Ali Sufi – Fra undergrund til mainstream

Pladedirektør Ali Sufi brænder for rapmusikken og især det unikke sprog som hører til denne genre.

Ali’s pladeselskab “Hertitage” står bag udgivelser fra blandt andet rappere som Jamaica og Artigeardit, og så er han medforfatter på “Gadedansk – en ordbog i ghettodansk”.

Ali har haft en kærlighed for det sprog, vi kender så godt i dag fra den danske rapmusik, siden det kun var noget der hørte undergrunden til.

Men hvordan er det gået fra at høre til gademiljøet, til at være mainstream og overalt på den danske musikscene? 

Det vil Ali inden filmen komme og fortælle om, med udgangspunkt i netop det sprog, som gør Blokhavn til sådan en fed og unik oplevelse.

Sprog / dubbing / undertekster: Dansk

Land(e): Danmark

MERE END FILM:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 20 minutter, som passer præcis til jer. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.