Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Bjørnene fra Sicilien

Instruktør: Lorenzo Mattotti
Original titel: La fameuse invasion des ours en Sicile, 2019
Varighed: 82 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

Læn dig tilbage og lad trubaduren Gideon og hans lille hjælper Almerina føre dig dybt ind i et eventyrligt Sicilien for længe længe siden! Bjørnene fra Sicilien er den rørende fortælling om bjørnekongen Leander, der mister sin søn Tonio og tager ud på det vildeste eventyr med sit bjørnefolk for at genfinde ham.

På vejen møder de mange forhindringer, onde mennesker, sultne kæmpekatte, svævende vildsvin og en troldmand med en magisk tryllestav med kun to besværgelser tilbage. Filmen handler om følelsen af at have et folk, at høre til og at blive venner med andre folkeslag.

Den italienske tegner Lorenzo Mattotti er kendt for sine fabulerende billeder og sin sans for farver, og denne gang giver han jer med sine utrolige billeder en stor oplevelse i biografmørket. Et rigtig eventyr.

Klassetrin:
Indskoling, Mellemtrin

Fag: Dansk, IT og medier

Sprog / dubbing / undertekster: Med dansk tale

Land(e): Frankrig, Italien

Tips til lærerne:

Tips til lærerne: Filmen er oplagt til at lære om eventyrets form og indhold. Brug den i et forløb om fortællestruktur og om eventyrets multimodalitet: Mundtlighed, tekst og film. For de lidt større børn, kan I kaste jer ud i et hands-on forløb i dubbing processer, i IT og medier, og selv prøve at dubbe film. Bemærk, at dubbingforløbet er målrettet fra 4.klasse og op, men I er velkommen til at lade jer inspirere. Til denne film får I begge forløb med i købet.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. I 2020 bruger BUSTER kroppen i biografen. Sangskriveren Jan Rørdam, manden bag musikken til “Bamses Billedbog”, har skrevet en helt ny sang til BUSTER om biografens magi, og vi danser og bevæger os til musikken i en sjov koreografi mellem stolerækkerne. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om EVENTYR og DUBBING.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.