Angrebet – Omars vej til Krudttønden

Instruktør: Nils Giversen
År: 2020
Varighed: 90 min.

Tags

I 2015 angriber 23 årige Omar el-Hussein Krudttønden og den jødiske synagoge i København. Han dræber to mennesker. Dokumentarfilmen kortlægger Omar el-Husseins liv fra hans barndom, ungdom, radikalisering og til hans død. Omar ligner udenpå en vi allesammen kender, en ung dansker med anden etnisk baggrund og filmen stiller spørgsmålet: kunne terrorangrebet have været undgået? Den starter en vigtig samtale om hvordan vi kan undgå at børn og unge ryger så langt ud af det danske samfund, at de griber til våben og vold for at udtrykke deres holdninger.

EVENT: Efter filmen skal I møde Instruktøren Nils Giversen og stabschef i Den Kriminalpræventive Enhed, Kasper Fisker. De vil sammen med skuespiller Dulfi Al-jabouri snakke om dokumentarens tilblivelse, om det konkrete arbejde med afradikalisering af unge, og desuden om hvordan vi kan se Omar, ikke kun som radikaliseret forbryder, men også som en ung dansk mand. Publikum vil også få mulighed for at stille spørgsmål til alle tre deltagere

Date:

6. October 2021

Time:

10:30 - 12:30

Venue

CinemaxX
Kalvebod Brygge 57
København V, 1560 Danmark

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Andre visninger

07/10/2021 - 09:30

Klassetrin:
Udskoling

Fag: dansk, historie, samfundsfag

Sprog: Med dansk tale

Land(e): Danmark

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE:

Med BUSTERs materiale kan eleverne lære om digitale medier med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:

Vi er alle sammen fuldstændig filtret ind i vores digitale medieforbrug, og med det følger en masse fede muligheder, såvel som udfordringer og dilemmaer der kan virke nærmest uløselige. Vi har samlet en række film der på hver sin måde forholder sig til, hvilken rolle de digitale medier spiller i vores liv – på godt og ondt. I vil komme til at undersøge jeres egen klasses forbrug, hvad i er interesserede i på de digitale medier, hvilke muligheder og udfordringer stilles i overfor og  hvordan kan man egentlig bevæge sig bevidst og kildekritisk rundt på internettet? Det er nogle af de overvejelser og samtaler som filmene og det medfølgende undervisningsmateriale lægger op til.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.
TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne arbejde med undervisningsmaterialet HISTORIE med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
I filmens verden kan man rejse i tiden. Til et drabeligt slag under 2. Verdenskrig, en smuk sommerdag i vikingetiden eller den sidste dag med den sidste europæiske elefant engang for længe siden. Vi har samlet en række spændende film til jer. Filmene har det til fælles, at de indeholder et historisk refleksionsrum der perspektiverer enten til filmenes fortællers opfattelse af historiske begivenheder eller til nutiden. Filmene bruger forskellige filmiske virkemidler til at forstærke fortællingerne; billedkomposition, musik, gys, suspense, chok osv. Alle filmene kan bruges til at perspektivere til elevernes egen livsverden og til det store samfunds samspil/konflikt med det enkelte individ og fællesskaber.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om HISTORIE.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.