Dato, tidspunkt & sted

Denne vare er p.t. ikke på lager og er derfor ikke tilgængelig.

Alle udlændinge har lukkede gardiner

Instruktør: Ingvild Søderlind
Original titel: Alle utlendinger har lukka gardiner, 2020
Varighed: 94 min. + 15 min. Mere end Film i biografen

Filmen handler om Marianas første store forelskelse i Ali, som også hænger ud i blokkene i Romsås og alt det, der sker op til den sommer, hvor Mariana får sin første menstruation. Den norske spillefilm er en varm, kærlig film om Mariana og hendes venner fra Romsås, en forstad til Oslo.

En vigtig del af filmen handler om Marianas bror Hectors udstationering, som soldat i Afghanistan, og alle de følelser, der følger med frygten for, at der skal ske ham noget under krigen mod Taliban.

Filmen er instrueret af Ingvild Søderlind og er baseret på Maria Navarro Skavangers fremragende debutroman (den udkom, da hun var 24) af samme navn, som fik meget omtale, da den er skrevet på såkaldt “Kebab-norsk”. Det er en MEGET kærlig og vellykket film. Ikke mindst om den første forelskelse.

Klassetrin:
Udskoling

Fag: Dansk

Sprog / dubbing / undertekster: Med engelske undertekster
Norsk

Land(e): Norge

Tips til lærerne:

Med BUSTERs materiale kan eleverne lære om nordisk sprog og kultur, med udgangspunkt i filmen.

Mere end film:

BUSTER er meget mere end film. Sammen med hver filmvisning er der et live-arrangement på cirka 15 minutter, som passer præcis til jer. På BUSTER ser vi det som en af vores fornemste opgaver at introducere børne- og ungdomspublikummet til biografrummets magi, men også til viden om det filmhistoriske rum og at give dem erfaringer med store kulturoplevelser i det fællesskab, som en filmvisning i biografen er. Et fællesskab som står i modsætning til forbrug af film og tv-serier via solo-streaming. Vi lover jer en ganske særlig BUSTERs live oplevelse, lige inden filmvisningen begynder.

Undervisningsmateriale:

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om NORDISKE SPROG.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.