Alice Júnior

Instruktør: Gil Baroni
År: 2019
Varighed: 87 min.

Tags

Alice er ung transkønnet influencer og model, med et overskud der siger sparto. Hun er midt i at fortælle sin YouTube kanal om sine drømme for sit første kys, da hendes far afbryder med en dårlig nyhed: familien skal flytte fra den pulserende storby og ud til en lille konservativ by. Alice lader sig ikke knække, på trods af at hun møder meget modstand på sin nye katolske skole – her skal hun gå i drengenes skole uniform, lærerne nægter at bruge hendes selvvalgte navn og eleverne udsætter hinanden for cybermobning. Med sin blændende personlighed, store selvtillid og sociale medietække får Alice dog sine nye skolekammerater til at genoverveje deres konservative holdninger, og planen om det første kys er ikke opgivet.

EVENT: Mød Signe Lilja som er ekspert i fandom, kpop og internet kultur - og desuden selv garvet fan! Hun tager et par solskinshistorier med om online fan mobilisering, socialisering og interesse dyrkelse på internettet, og er også klar på at diskutere internettets dilemmaer og skyggesider med jer. Som hun siger: internettet skaber jo både en platform for Archive of Our Own, men også for QAnon.

Date:

30. September 2021

Time:

10:30 - 12:17

Venue

CinemaxX
Kalvebod Brygge 57
København V, 1560 Danmark

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Tema

Når du køber billetter til den her film, får du også undervisningsmateriale. Læs mere herunder.

TIPS TIL LÆRERNE:

Med BUSTERs materiale kan eleverne lære om digitale medier med udgangspunkt i film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:

Vi er alle sammen fuldstændig filtret ind i vores digitale medieforbrug, og med det følger en masse fede muligheder, såvel som udfordringer og dilemmaer der kan virke nærmest uløselige. Vi har samlet en række film der på hver sin måde forholder sig til, hvilken rolle de digitale medier spiller i vores liv – på godt og ondt. I vil komme til at undersøge jeres egen klasses forbrug, hvad i er interesserede i på de digitale medier, hvilke muligheder og udfordringer stilles i overfor og  hvordan kan man egentlig bevæge sig bevidst og kildekritisk rundt på internettet? Det er nogle af de overvejelser og samtaler som filmene og det medfølgende undervisningsmateriale lægger op til.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.
TIPS TIL LÆRERNE:
Med BUSTERs materiale kan eleverne arbejde med undervisningsmaterialet IDENTITET OG NORMER med udgangspunkt i film. Her kan man arbejde med normer for køn og identitet og forskellige familieformer og hvordan de fremstilles på film.

UNDERVISNINGSMATERIALE:
Vi har samlet en perlerække af film, der handler om identitetsdannelse. Om det gælder køn, ophav, social klasse, hudfarve eller fritidsinteresser – identiteten gemmer sig i alt hvad vi gør og føler os som. De sociale fællesskaber er en del af vores identitetsdannelse, som enten inspirerer os til at finde os selv, eller får os til at føle os mindre værd. Filmene i denne pakke lægger derfor op til inspirerende snakke med eleverne om, hvad identitet kan siges at være for noget, og hvornår normer for hvordan vi skal opføre os og se ud, kan være skadelige for os. Ikke mindst er filmene nogle af de fineste i programmet, som man kan fordybe sig med at analysere på i danskfaget.

Her kan du se en video om vores undervisningsmateriale til filmpakken om IDENTITET OG NORMER.

Når du køber billetter til filmen, modtager du automatisk undervisningsmaterialet, lærervejledning og adgang til alle undervisningsvideoerne på din ordrebekræftelse.