Trailer

Abestjernen

Linda Hambäck / Sverige, Danmark & Norge
9-årige Jonna har ingen familie og bor på et lille børnehjem med sine venner. En dag ankommer en lille ramponeret bil til hjemmet og før hun har set sig om, er hun blevet adopteret af en høj, behåret gorilla i mennesketøj. Gorillaen har ikke noget navn, men er tydeligvis en dame-gorilla og driver en lille skrotplads med salg af genbrugsting i skoven tæt ved børnehjemmet. Her er alt helt anderledes end på den ordentlige sovesal, hvor Jonna har levet hele sit liv. Langsomt lærer Jonna og gorillaen hinanden at kende, og det går op for dem, at selvom der er mange forskellige stjerner på himlen, ja, så er der kommet en ny, som de to kan samles under i kærlighed: abestjernen. Filmen er baseret på en bog af svenske Frida Nilsson og er en intelligent og rørende film om at finde en familie, der hvor man mindst venter det.

Skoleprogram - info til lærere

Fag: dansk
Emner: Eventyr, Familie & Norden
Temaer: Fra bog til film & Nordiske filmfortællinger

Se undervisningsmaterialer

Undervisningsmateriale

BUSTER tilbyder en række gratis undervisningsmaterialer, som I kan bruge i forbindelse med jeres filmvisning. Materialet handler ikke om den enkelte film, I skal se, men lægger op til et tematisk eller fagligt forløb, som I kan integrere filmoplevelsen i. Tænk det som et fagligt eller tematisk sæt briller, som I sammen ser filmen igennem og som giver jer nogle særlige opmærksomhedspunkter for biografoplevelsen. Nedenstående materialer er anbefalet til denne film: Abestjernen

Dubbing: Lær at dubbe en film!

Undervisningsmateriale

Denne film er 'dubbet' med dansk tale. Dubbing er en disciplin indenfor film, hvor stemmer og dialog udskiftes med stemmer på andre sprog end det originale. Dubbing består af en række sjove processer, som passer til fagene Engelsk, Dansk, Medier og IT. I materialet her arbejder I med kortfilmen Flap Crashers. I skal starte med at oversætte filmens dialog-liste fra engelsk. Derefter skal I caste stemmer. I arbejder også med kortfilmens originale manuskript, som vi har lånt af The Animation Workshop og filmens instruktør John Mallett, derefter skal I øve dialogen og forsøge jer med at live-dubbe. Når I først har arbejdet med dubbing, vil I opleve dubbede film og tv-serier på en helt anden måde.

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.