De københavnske filmfestivaler får ny administrerende direktør

Katrine Kiilgaard, nuværende vicedirektør og ansvarlig for de internationale brancheaktiviteter på CPH:DOX, bliver ny administrerende direktør i Fonden De Københavnske Filmfestivaler. Katrine får sammen med festivalernes kunstneriske leder Niklas Engstrøm det øverste ansvar for at drive og udvikle festivalerne BUSTER, CPH:DOX og CPH PIX.

Den hidtidige festivaldirektør Birgitte Fredsby stopper efter eget ønske i sin nuværende rolle pr. 1. februar 2022. I stedet bliver hun fremover tilknyttet festivalerne som udviklingskonsulent med særligt fokus på børnefilmfestivalen BUSTER.

Katrine Kiilgaard, ny administrerende direktør for Fonden De Københavnske Filmfestivaler, siger:
”CPH:DOX, CPH PIX og BUSTER har som så mange andre kulturinstitutioner været igennem en turbulent tid præget af den globale pandemi, og det er på ingen måde en enkel opgave, der ligger forude. Verden er på kort tid forandret, og den stiller helt nye krav. Sammen med Niklas Engstrøm og resten af det kompetente hold, ser jeg frem til strategisk at udvikle festivalerne og deres rolle for publikum såvel som branche i et totalt forandret medielandskab.”

Tidligere festivaldirektør for Fonden De Københavnske Filmfestivaler, Birgitte Fredsby, siger:
”De københavnske filmfestivaler er beriget med dedikerede og meget dygtige medarbejdere, og jeg glæder mig til fortsat at samarbejde omkring festivalernes strategiske potentiale og muligheder – nu i rollen som udviklingskonsulent. Jeg ønsker den nye ledelse held og lykke med det vigtige og betydningsfulde arbejde. Må festivalerne fortsat rykke verden!’

Erik Stephensen, bestyrelsesformand for Fonden De Københavnske Filmfestivaler, siger:
”Katrine Kiilgaard har været en vigtig drivkraft for CPH:DOX og en medvirkende årsag til, at festivalen er vokset til en af verdens største dokumentarfilmfestivaler. Hun har et stort internationalt netværk og har desuden ledelseserfaring som administrerende direktør fra filmfestivalen Nordisk Panorama. Sammen med Niklas Engstrøm og en stærk ledelsesgruppe står festivalerne nu godt rustet til at tackle fremtidens udfordringer.”

Ledelsesgruppen består ud over Katrine Kiilgaard og festivalernes kunstneriske leder Niklas Engstrøm af økonomichef Jens Ulrik Pedersen, festivalproducer Susanne Thygaard og kommunikationschef Sune Blicher.

Fakta om Fonden de Københavnske Filmfestivaler:
Fonden De Københavnske Filmfestivaler (Copenhagen Film Festivals) driver Danmarks tre største filmfestivaler: dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, spillefilmfestivalen CPH PIX og børnefilmfestivalen BUSTER. Under ledelse af Tine Fischer blev de tre festivaler i 2019 samlet i en ny integreret enhedsorganisation under fælles ledelse. Festivalerne holder i dag til i Kødbyen i København.

Yderligere information:
Sune Blicher, Kommunikationschef for Copenhagen Film Festivals, +45 3122 2661, sune@cphfilmfestivals.dk

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.