Login

X

Hvis du tidligere har købt billetter uden at oprette en profil, kan du bede om et nyt password for at logge ind.

Opret konto

BUSTERs Børnemediekonference 2024

Mød holdene bag et udvalg af tidens største nordiske og internationale succeser inden for film, medier og tv til børn og unge og bliv klogere på målgruppen baseret på den seneste forskning i Bremen Teater 1. oktober. 

BUSTERs Børnemediekonference er bygget op af korte, underholdende sessions, der veksler mellem ny research, data og konkrete eksempler fra instruktører, producenter, distributører og marketing teams. I år sætter vi fokus på et aktuelt tema under overskriften DET STORE IP CIRKUS. 

Enkeltstående nationale filmtitler klarer sig ikke længere alene i det enorme tilbud af medieindhold til børn og unge. Vejen fra manuskriptforfatterens tastatur til massive billetsalg i biograferne er i forandring. En af de nye fremgangsmåder er den såkaldte IP – at benytte de samlede rettigheder til alle aspekter af sit unikke indhold; spil, bog, legetøj,manus, film, tv-serie, musik, koncert, event, teater, udstilling, podcast, tøj eller slik. 

BUSTER stiller skarpt på IPén og den øgede internationalisering af indhold til børn og unge til årets konference. Mød professionelle inden for film og medier til børn og unge, der deler  indsigter og erfaringer i arbejdet med IP’er – så du er bedre klædt på til at skabe og markedsføre din unikke IP. 

Vi offentliggør det fulde program i august, men du kan sikre dig en billet allerede i dag ved at oprette et login og købe en akkreditering her. 

Her kommer et par højdepunkter fra årets program: 

 

YOLANDA BROWN – DEN LEVENDE MUSIKALSKE IP
Da verden lukkede ned under pandemien i 2020/2021 dukkede en musiker og tv-vært frem på BBC med opmuntrende musikalsk indhold til børn og unge. Musiker og performer YolanDa Brown er uddannet musiker og formidler musikalske oplevelser inden for reggae, jazz og soul. YolanDa bygger bro mellem musik, bevægelse, streaming og live events med sit opløftende stærke udtryk. Mød YolanDa til BUSTERs børnemediekonference og hør mere om arbejdet med at være YolanDa på mange vidt forskellige medieplatforme.

RONJA RØVERDATTER – EN 50 ÅR GAMMEL BOG BLIVER TIL den DYRESTE NORDISKE TV-SERIEPRODUKTION TIL BØRN OG UNGE NOGENSINDE
Rettighedshaverne bag Astrid Lindgren Company ved alt om at administrere og beskytte den vigtige nordiske børnebogsforfatter. Mød manuskriptforfatteren bag den populære Netflix-serie, Hans Rosenfeldt, til en samtale om at løfte Lindgrens røverunivers ind i et nyt internationalt årtusinde. Hvordan orkestrerer man kriminelle røverbanditter, nye sideplots og behov for øget diversitet i en af de store nordiske børnelitteraturklassikere – og bevarer ånden i værket?

DA MUMBO JUMBO BLEV KÆMPESTOR
Samarbejdet om Jakob Martins Strids tegnede univers og dets karakterer har fået endnu en afstikker. ‘Den fantastiske bus’ har vundet både publikums og anmeldernes hjerter med mere end 50.000 solgte bøger i Danmark alene. Nu er A. Film i gang med en animationsfilm baseret på historien om dengang “Da Mumbo Jumbo blev kæmpestor’. Men hvordan er samarbejdet mellem animationsinstruktør Karsten Kiilerich, filmproducer Anders Mastrup, forfatter Jakob Martin Strid og forlagsredaktør Lotte Hjortshøj egentlig? Hvordan håndterer man en historie, der foregår i russiske Sibirien, hvor historiens klimaks er forbundet til atomsprænghoveder? Hvordan formes og opdateres fortællingens elementer til sit publikum? Kom helt tæt på processerne.

PARTY FILM TIL TWEENS – HVAD SKER DER?
Norske Qvisten Animation har haft stor succes i biograferne med deres “party film” ‘De tre Bukke Bruse i Badeland’, som er baseret på en mesterlig genfortolkning af det klassiske eventyr, som i bogversion solgte 100.000+ bøger alene i Norge.Og bogserien ‘Ræv og Hare’ er nu også udkommet som film i 2024 instrueret af Mascha Halberstadt. Begge film dyrker elementer, der appellerer rent til tweens (7-11 år). Hvordan har de to filminstruktører arbejdet med målgruppen og publikum for øje i deres adaption af bogforlægget? Mød Masha og William Ashurst til en samtale om at arbejde med IPer målrettet specifik målgruppe.

På scenen kan du bl.a. møde

Hans Rosenfeldt

Den anerkendte romanforfatter og manuskriptforfatter Hans Rosenfeldt er skaberen af den prisbelønnede skandinaviske tv-serie 'Broen' (2011-2018). Rosenfeldt står også bag den originale Netflix-hitserie 'Marcella' og har adapteret Astrid Lindgrens verdensberømte fortælling om Ronja Røverdatter til en stor anmelderrost familiefantasyserie, som havde premiere på Netflix i 2024.

YolanDa Brown

Musiker, broadcaster og performer YolanDa Brown er professionel saxofonist og formidler musikalske oplevelser inden for reggae, jazz og soul. Hun bygger bro mellem musik, bevægelse, streaming og live events med sine opløftende og engagerende performances.Karsten Kiilerich

I 1988 grundlagde Karsten Kiilerich A. Film sammen med fire andre partnere. Han har en baggrund som animator og har i de sidste 30 år arbejdet som instruktør, konceptudvikler og kreativ producer på spillefilm og tv-serier. Karsten har vundet en lang række internationale filmpriser og blev Oscar-nomineret i 1999 med sin animerede kortfilm 'When Life Departs'.

Lotte Hjortshøj

Lotte kom til Gyldendal som forlagschef i 2019 fra en stilling som chefredaktør på Dansklærerforeningens Forlag. Før Dansklærerforeningens Forlag havde hun mere end 20 års brancheerfaring, bl.a. som afdelingsleder og redaktør på undervisningsforlaget Alinea under Egmont.


BILLETTER

Konference 1. oktober

Konferencen er en unik mulighed for at netværke med ligesindede fagfolk, opbygge meningsfulde forbindelser og udveksle ideer med førende personer i børnemedieindustrien. Du vil få uvurderlig viden og inspiration til at drive udviklingen af indhold til børn og unge fremad. En konferencebillet koster 600 kr. (ex moms) og 300 kr. (ex moms) for studerende.

Netværksmiddag

Hvis du har en akkreditering til årets Børnemediekonference kan du tilkøbe en billet til netværksmiddag, hvor du kan diskutere dagens begivenheder i en mere uformel setting med andre deltagere fra konferencen.

Højdepunkter fra filmprogrammet 2024

<

>