BUSTERs børnejury løfter sløret for festivalens konkurrenceprogram!

BUSTER løfter i dag sløret for de nominerede film i festivalens konkurrenceprogram. Syv film er udtaget og vil blive bedømt af BUSTERs børnejury. Blandt filmene er bl.a. de to Oscar-nominerede titler ‘Sun Children’ (Iran) og ‘Wolfwalkers’ (Irland/Luxembourg).

Syv film dyster i år om at vinde BUSTERs børnepris, der bliver uddelt den 7. oktober under festivalen. Konkurrencefilmene er vidt forskellige og repræsenterer den store bredde, der er i børne- og ungdomsfilm lige nu. Blandt de nominerede er der alt fra fiktions- og animationsfilm til dokumentar og kortfilm. Publikum vil bl.a. få mulighed for at opleve filmperler fra Irland, Iran, Indien, Tjekkiet og Norge.

William Lundager, 15 år, medlem af BUSTERs børnejury, siger:
“At være med i BUSTERs børnejury er en af de bedste filmoplevelser, jeg har haft i mit liv. Alle os i børnejuryen havde det rigtig hyggeligt. Vi så en masse film, som ingen af os normalt ville se og blev positivt overrasket. Under BUSTER kan man se alle filmene i biografen. De syv nominerede film kan alle kvalificeres som mesterværker, så publikum kan allerede nu godt begynde at glæde sig til dette års BUSTER filmfestival. Alle os i børnejuryen er mega spændte på at kåre vinderfilmen den 7. oktober!”

Her er de nominerede til BUSTERs børnepris:

ROCKS

(Sarah Gavron / Storbritannien / 2019 / 93 min)
Alder: Anbefales fra 12+
En gribende og hjertevarm film, der foregår i nutidens London, hvor man følger teenageren Shola, også kaldet Rocks. Filmen er utrolig velspillet, og de unge skuespillere har selv været med til at udvikle manuskriptet – det virker!

VEN

(Andrey Svetlov / Hviderusland, Rusland / 2021 / 21 min)
Alder: Anbefales fra  10 +
Den actionprægede kortfilm ‘Ven’ fra Rusland/Hviderusland handler om to skoleelever, der ikke har det for let. Ved et tilfælde står de to drenge pludselig i en situation, hvor de ved at samarbejde kan opnå det, de hver især ønsker sig. Filmen er fuld af komedie, action og venskab.

BISHWA

(Anuj Tyagi / Indien / 2021 / 96 min)
Alder: Anbefales fra 10+
Den indiske feel good-film ‘Bishwa’ handler om den 11-årige blinde spøgelsesjæger Bishwa og hans sjove familie, som drager på spændende spøgelsesjagt i landsbyen. Den er fyldt med musik og dans i ægte Bollywood-stil.

SØSTRE – SOMMEREN VI FIK VORES SUPERKRÆFTER

(Silje Salomonsen, Arild Østin Ommundsen / Norge / 2020 / 78 min)
Alder: Anbefales til alle
En rørende filmperle, der tager os med på et ægte vildmarkseventyr i Norge, hvor søstrene Billie og Vega på 5 og 9 år er på fjeldtur med deres far. Da der sker et pludseligt uheld, må de to piger klare sig selv, hvilket bliver starten på et eventyr, hvor de lærer, hvor meget man kan sammen som søstre, når det virkelig gælder.

SUN CHILDREN

(Majid Majid / Iran / 2020 / 99 min)
Alder: Anbefales fra 12+
Jagten på en underjordisk, ældgammel skat er omdrejningspunktet i den Oscar-nominerede iranske eventyrfortælling ‘Sun Children’, som følger de fem venner Ali, Abofazi, Zahra, Reza og Mamad, der kæmper sig gennem Teherans undergrund.

EVENTYRET OM DE SULTNE BJØRNE

(Kateřina Karhánková, Alexandra Hetmerová, Alexandra Májová / Tjekkiet / 2020 / 41 min)
Alder: Anbefales til alle
I den tjekkiske humørbombe ‘Eventyret om de sultne bjørne’, møder vi de to bjørne Ned og Mishka, der samles om deres store passion: mad. Og der er ingen grænser for, hvad deres fælles madeventyr udvikler sig til.

WOLFWALKERS

(Ross Stewart, Tomm Moore / Irland, Luxembourg / 2020 / 103 min)
Alder: Anbefales til 7+
Den Oscar-nominerede ‘Wolfwalkers’ er et mesterværk i egen ret, der med afsæt i irske folkeeventyr fortæller historien om pigen Robyn, der en dag vågner i ulveform. Det indleder en farefuld færd fyldt med magi og mytologi i en film om at følge sit hjerte og give slip på trangen til at kontrollere det ukendte.

Vinderfilmen offentliggøres under festivalen den 7. oktober 2021 og instruktøren præmieres med 2.500 euro. BUSTERs børnejury består af børn fra Danmarks bedste elevråd, Viby Sjælland, i samarbejde med organisationen Danske Skoleelever.

Du kan møde BUSTERs børnejury i videoen herunder.

Musik: «Evolution» fra Bensound.com

Yderligere information: 
Sune Blicher, kommunikationschef for CPH:DOX, +45 3122 2661, sune@cphfilmfestivals.dk

 

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.