Svensk, norsk, finsk, dansk, færøsk, grønlandsk, samisk…

Der er mange unikke og sjove sprog i Norden og der er mange dygtige filminstruktører der fortæller i levende billeder på disse sprog. Nordisk kultur er en meget vigtig del af Busters DNA og derfor arbejder vi også tæt sammen med nordiske filmskabere, filmselskaber, distributører, og filmfestivaler i hele Norden.

I 2020 har vi en række film og tvserier til jer fra Norden.

Blandt andet tvserien “Syvende klasse” som er en dokumentarserie, der følger de tre piger Nora, Zahra og Nilani i Oslo. De tre piger var bedste venner, da de var små, men nu er alting anderledes.

Nora og Zahra er bedste venner, mens Nilani føler sig udenfor. Serien handler om venskaber, skoleliv og ensomhed. Men også om hatecrimes, tro og fodbold. BUSTER viser 3 episoder fra serien til en special visning. https://buster.dk/film/syvende-klasse/

Vi har også VERDENSPREMIERE på 16 årige Toki Janssons tvserie SKÚLA SCAM : https://buster.dk/film/skula-scam/

Og vi har samlet det hele i en filmpakke til jer: https://buster.dk/film-kategori/nordiske-sprog/

Samarbejdet mellem de nordiske lande er organiseret i et samarbejde vi kalder NoJse , som står for “Nordic Junior Sessions” og er et nordisk projekt og platform for formidling af nordisk film- og medieindhold for børn og unge på tværs af de nordiske lande.

NoJSe er en platform for film og børnemediebranchen. Her kan vi mødes og dele viden.

Du kan læse mere om NoJse her: https://www.nojse.org/

Du kan se flere nordiske film gratis her:

https://nordeniskolen.org/da/sprog-kultur/7-10-klasse/undervisningstemaer/overgangsdilemma/homegrown/