På BUSTER har vi gjort alle vores filmoplevelser i Cinemateket på hverdage gratis for børnehavebørn!
Nu får børnehaver mulighed for at komme biografen gratis til alle BUSTERs arrangementer i Cinemateket, hvor vi har film, leg og dans på programmet på alle hverdage under årets BUSTER. Programmet strækker sig fra den 27. september til den 10. oktober, og I kan bestille billetterne på buster.dk allerede nu.

Strids børnebog som animationsfilm og festmiddag med sultne bjørne
Årets filmprogram byder bl.a. på den populære danske animationsfilm ‘Hunden Ib er mukistisk’ om hunden Ib og hans venner. Filmens univers breder sig ud i Cinemateketes foyer, hvor I kan være mukistiske sammen med Ib. Mukistisk betyder en blanding af musik, rytmik og ballade, og hele kroppen bliver brugt til at danse og hoppe.

Cinematekets foyer er også hjem for et skovkøkken, hvor I kan lege med pander og gryder, når vi blænder op for den tjekkiske animationsfilm ‘De sultne bjørne’. Filmen handler om de to bjørne Ned og Mishka, der har en glubende appetit og sammen laver både skovspaghetti, trøfler i jægersovs og pandekager med vilde jordbær. Køkkenet i foyeren er skabt af en gruppe børn sammen med hulebyggerne fra Dansk Hulebyg.

Strids Lillefrø
I kan også være med, når vi viser animationsfilmen ’Lille Frø’, der er baseret på Jakob Martin Strids klassiske børnebogsfortælling af samme navn. Her følger vi Lille Frø, der bliver adopteret af en middelklasse-frøfamilie, som giver ham masser af kærlighed. Lille Frø er dog lidt af en vildbasse, og han lander derfor hos skolepsykologen, som vil sende Lille Frø til en specialist. Men måske er der andre måder, han bedre kan finde sig selv på..

Motor Mille og naturens vidundere
Vi har også samlet en række filmpakker med flere små film. En af dem består af fem korte animationsfilm af den kinesiske instruktør Yawen Zhengs, som fortæller enkle og nærværende historier om vores liv i sameksistens med naturen. I kan både være med til at samle stjerner, plante frø, blive ven med en ræv og meget mere, når vi viser ’Tale of Seed’, Every Star’, Kiko and the Animals’, ’Monster in My Heart’ og ’The Song of the Rain’. Alle film er med dansk tale. I kan også se et uddrag af serien ’Saga’, der handler om store og små øjeblikke i livet for Saga på fem og et halvt år.