Du skal bruge accreditering for at se Livestream

Børnemediekonference Livestream

English version here

BUSTERs store børnemediekonference stiller skarpt på nye tendenser i film- og mediebranchen for børne- og ungdoms-målgruppen med en hel dag med oplæg fra forskere og hands-on-cases fra film, tv-serier og online-universer.

I 2022 har vi fokus på børn og unges digitale hverdag, digitale som fysiske fællesskaber og inddragelse af målgruppen i udviklingen af nyt indhold. Vi får deltagelse af oplægsholdere og talenter fra live-action film, animation, spil, social media, communities og the metaverse.

Venue: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København

09.00-09.30: Ankomst og registrering

09.30-09.35: Velkommen v. BUSTER programchef Mariella Harpelunde Jensen

De 3-9 årige og deres digitale liv og medieforbrug

09.35-10.05: Et kig ind i 3-9 åriges livsverden
Rikke Flodin, Senior Consultant, Will & Agency, Danmark.

Rikke Flodin præsenterer den helt nye undersøgelse, som analysebureauet Will & Agency har lavet for DR under overskriften “Et kig ind i 3-9 åriges livsverden”. Få den allernyeste viden om livet som børnehavebarn og indskolingsalderen fra nogle af de dygtigste researchers i Danmark.

10.05 – 10.30: Fra børnetanker til animation i verdensklasse
Irene Sparre, Producer, Sparre Productions, Danmark.

Producer Irene Sparre fra animations selskabet Sparre Productions lukker os ind i den kreative proces bag DRs nye store 3D animations satsning “Karlas Fantalastiske Klasse” med inspirerende findings ift bl.a skriveproces, research og den internationale co-finansiering.

10.30 – 10.50: Kaffeepause
Kaffe/te og croissanter

Børn og unges digitale dagligdag og verden

10.50-11:10: Mød Beduna: Heste-fællesskab på digitalt abonnement
Betina Lerch, YouTuber, Star Stable Ambassadør og spilvideokreatør, Danmark.

Betina Lerch (bedre kendt som Beduna) er YouTuber, Star Stable Ambassadør og spilvideokreatør. På konferencen fortæller hun om sine 4 år i online-heste-universet Star Stable. Star Stable er verdens største heste adventure game og community med over en halv million aktive brugere pr måned. Betina gør os klogere på digitale venskaber og dynamikker.

11.10 – 11.40: Virkelighedens hestefællesskab som tv serie
Filminstruktør Eva Marie Rødbro og medvirkende fra “PonyLove”, Danmark.

Filminstruktør Eva Marie Rødbro er en markant stemme i dansk dokumentarfilm. Med succeser som “I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die” – og “Prinsesser fra Blokken” sætter den prisvindende instruktør nu nye dagsordner for fortællinger om pige og kvindeliv med sin nye tv-serie “PonyLove”, hvor hestepigerne får en stemme. Eva er på scenen med sine medvirkende i en samtale om de livsvigtige fællesskaber i stalden og på ridebanen.

11.40 – 12.00: Nyeste trends i den digitale barndom og ungdom
TikTok ekspert Sofie Swienty, Danmark. Strategisk konsulent for større danske og internationale firmaer og organisationer

TikTok ekspert Sofie Swienty sætter perspektiv på TikTok algoritmens brug af fællesskaber og communities, som er markant anderledes fra de traditionelle mekanismer vi kender fra både Instagram & Facebook, bl.a med eksempler fra BookTok. Hun sætter fokus på spørgsmålet om hvad der er det mest ægte børne og ungdomsliv? Det digitale eller det analoge?

12.00-12.30: Hvordan passer vi på børn og unge i deres digitale liv?
Christopher Payne – Ritec consultant for the lego group

Mathilde Heegaard Bausager fortæller om LEGO og UNICEFs nye fælles projekt RITEC. RITEC står for responsible innovation in technology for children. Projektet er det samarbejde mellem FNs børne-organisation UNICEF og LEGO. Hvordan sikrer vi børn og unge i alderen 9-17 års trivsel i en digital tidsalder? Kan trivsel sættes på en formel, og hvordan kan kreative, producenter, lovgivere og organisationer facilitere og sætte rammer for det gode digitale børneliv og digital leg?

12.30-13.30: Frokost 

Fortællinger til samtiden

13.30-13.50: Smuk! En kærlighedsfilm bliver til
Filminstruktør Tilde Harkamp, manuskriptforfatter Line Mørkeby og producent Marcella Dichmann, Danmark.

Holdet bag årets store kærlighedsfilm “Smuk”, som har premiere i biograferne i efterårsferien, er på scenen med klip fra filmen, og filminstruktør Tilde Harkamp, manuskriptforfatter Line Mørkeby og producent Marcella Dichmann vil i samtale med BUSTER programchef Mariella Harpelunde Jensen fortælle om de kreative processer, research, findings og dialogen med publikum – og ikke mindst Line Mørkebys store erfaring med at ramme samtidens unge publikum i sprog og dialog.

13.50 – 14.10 Sorg og latter midt i teenagelivet
Filminstruktør Sanna Lenken, Sverige.

Den prisvindende svenske filminstruktør Sanna Lenken præsenterer klip fra sin nye hjerteskærende smukke og sjove film “Comedy queen” og fortæller om at arbejde med de unge skuespillere og hvordan hun rammer samtiden og børnepublikummet med sine nærværende autentiske fortællinger. Lenken er en af Nordens store instruktører med interesse for at fortælle historier om og til børn og unge. Hendes spillefilm “Min lilla syster” vandt Krystalbjørnen i Berlin i 2015, og her i foråret vandt hun endnu en Krystalbjørn for “Comedy queen”.

14.10 – 14.30 GIGIS: Det gode fællesskab
Filmkollektivet GIGIS: Adrian Hosseinpour, Daniel Sanjari, Malthe Emil Kibsgaard, Troels Unneland og Sorena Sanjari, Danmark.

Filmkollektivet GIGIS præsenterer deres nyeste tv-serie “100 problemer” i en fabulerende samtale om at arbejde med fortællinger fra et kollektiv, udvikle sig som kunstnere og holde den gode stil i et stort åbent digitalt fællesskab på YouTube. Hvordan undgår man online had og mobning? Hvad er den hemmelige opskrift?

Metaverset kommer

14.30-14.50 Metaverset kommer!
Filminstruktør Joe Hunting, England.

Den 23 årige filminstruktør Joe Hunting har med sin banebrydende dokumentarfilm “We met in Virtual Reality” åbnet metaverset op for det brede publikum. Filmen fik premiere på Sundance filmfestival i januar 2022 og undersøger den nye medievirkelighed med overraskende nærvær og hjertelig nysgerrighed. Joe viser klip fra sin film og fortæller om de nye store digitale fællesskaber på VR CHAT som danner rammen om hans film. Han sætter ord på værdien af digitale fællesskaber sammenlignet med de traditionelle fysiske fællesskaber – og deler sine spændende oplevelser ift at vedligeholde positive digitale online fællesskaber. Filmen kan med fordel streames på HBO Nordic inden konferencen.

14.50-15.00: Afslutning v. BUSTER

15.00 -16.00: Drink og snack i foyeren

Log ind

Opret bruger

Opret en gratis profil for at få adgang til at købe billetter til skoleprogrammet, samt have mulighed for at kunne lave dine egen udvælgelse af favoritfilm.