Har I sikret jer billetter til vores store skoleprogram? 
Lige nu er der rift om billetterne, der kan købes på buster.dk.

På BUSTER Filmfestival (27. September – 10. oktober) har vi i år et stort filmprogram, der stiller skarpt på de aktuelle klimaudfordringer og samtidig zoomer ind på naturens vilde, forunderlige verden. Der er masser af spændende titler for underviserne på natur/teknologi og de naturvidenskabelige fag til indskoling, mellemtrin og udskoling. Fælles for alle visninger er, at du som underviser naturligvis får adgang til det spændende undervisningsmateriale, så du sammen med dine elever kan dykke ned i klima- og natursnakken.

Nærværende historiefortælling om natur for de mindste
SPOT: Yawen Zhengs poetiske animationsfilm (indskoling)

På årets program sætter vi spot på den talentfulde kinesiske animationsinstruktør Yawen Zheng og hendes smukke kortfilm om børns interaktion med naturen. Du kan blandt andet møde drengen Kiko, som er alle bondegårdsdyrenes skræk. Han behandler dem dårligt, men dyrene forsøger på bedste vis at vise Kiko, at de er levende væsener ligesom ham selv og derfor også fortjener respekt. Derudover skal vi på biograflærredet også sende stjerner med posten og plante gyldne frø. BUSTER garanterer en virkelig fin oplevelse for de yngste skoleelever i biografen.


Cinemateket: Fredag d. 1. oktober kl. 11.30 + Mandag d. 4. oktober kl. 9.30

Rumlen i maven og ødelagte økosystemer
Bidt, Brændt, Inficeret + Beavers Without Borders (Mellemtrin)

Hvad sker der i kroppen når man inficeres med indvoldsorm, og hvor langt vil Sebastian Klein gå i naturformidlingens navn? I ‘Bidt, Brændt, Inficeret’ skal vi følge Sebastian over en række måneder, hvor han i tæt kontakt med professor og forsker Peter Nejsum, lader sig frivilligt inficere med piskeorm! Derudover skal vi i “Beavers without Borders” følge aktivister i både England og Tyskland, som kæmper for at genetablere ødelagte økosystemer ved at sætte flere bævere ud i naturen. Bæveren er nemlig, udover at være pelset og nuttet, en unik nøgleart som kan være med til at øge biodiversiteten omkring åer og vandløb. En underholdende og hyggelig film om klima, biodiversitet og glæden ved at gøre en forskel. Til visningen d. 29. September får BUSTER fint besøg af naturvejleder Giuliano Matessi, som kan gøre eleverne klogere på de mange svære spørgsmål om klima og biodiversitet.
 

Empire: Onsdag d. 29. September kl. 10.30 + Tirsdag d. 5. Oktober kl. 10.00

Den grusomme virkelighed for havets dyr
Kortfilmspakke: Klima og Ulighed (Udskoling)
Fra det vilde hav (Udskoling)

Overalt på kloden presser klimaforandringer vores leveforhold, men de voldsomme konsekvenser rammer verdens fattige lande hårdest – bl.a. fordi arbejde med bæredygtighed og omlægning af hverdagen ikke er omkostningsfrit! I kortfilmspakken “Klima og Ulighed” er der også mulighed for at stifte bekendtskab med de grænseløse bævere, men udover dette får i et indblik i livet som fisker på Filippinerne i filmen “Basurero”. Fiskeren Bong står over for et paradoksalt og desperat jobskifte. Der er nemlig ikke flere fisk i bugten, hvor han bor, men han er nød til at skaffe penge til sin familie.

I “Fra Det Vilde Hav” møder vi et hold europæiske frivillige som utrætteligt kæmper for at redde havets dyr. Få indblik i en skræmmende virkelighed, hvor nødhjælpsstationer arbejder i døgndrift for at vaske forurening af søfugle, hjælper hvaler der støder på grund og plejer sæler, der er kommet til skade. Efter visningen vil Claudia Sick fra Plastic Change holde et kort oplæg om plastik i havene og teste publikums viden med en lærerig plastik-quiz!
 

“Kortfilmspakke: Klima og Ulighed” CinemaxX: Onsdag d. 29. September kl. 9.30

“Fra Det Vilde Hav” CinemaxX: Tirsdag d. 28. September kl. 10.00

Find også film og undervisningstilbud til andre skolefag  

På buster.dk kan I læse meget mere om vores store skoleprogram.

Billetterne koster kun 17 kr. pr. elev.

Vi glæder os til at se jer i biffen!