De nominerede film repræsenterer bredden i festivalen, hvor der bliver vist spillefilm, dokumentar-, kort-, fiktions- og animationsfilm fra ind- og udland. Det er alle gode film i deres egen ret og film af høj kvalitet.

BUSTERs programchef Mariella Harpelunde Jensen har udvalgt 9 film til konkurrencen om bedste film for børn og unge i alderen 6+.

Bedømmelse
De 9 film vil under festivalen blive bedømt at BUSTERs børnejury, som kommer til at bestå af 4 til 8 børn fra hele Danmark i aldersgruppen 7 til 16 år.

Vinderfilmen offentliggøres under festivalen den 30. september 2020 og instruktøren præmieres med 2.500 Euro.

OPDATERING DATO: På grund af covid-19 har vi måttet udskyde prisuddelingen til 9. oktober 2020.

De nominerede film kan opleves i biografen når BUSTER Filmfestival afholdes i perioden 21. september – 4. Oktober 2020. 

DE NOMINEREDE ER: 

En helt almindelig familie 

En helt almindelig familie
Klik på billedet for at afspille trailer

En lys, underholdende og tankevækkende film om 11 årige Emmas forhold til sin far Thomas, som beslutter sig for at leve åbent, som den kvinde han altid har følt han er. Filmen bygger på den danske instruktør Malou Reymanns egen fortælling. 

Køb billetter


En los i Byen 

En Lynx i byen
Klik på billedet for at afspille trailer

En Schweizisk-Fransk animationsfilm om den plettede los,  der tiltrækkes af storbyens glimtende lys er instrueret af Nina Bisiarina. Det er en lille charmerende fortælling om at gå på eventyr, opdage nye ting, være nysgerrig og undersøge verden. 

Køb billetter

Børnene fra Snelandet‍

Børnene fra Snelandet
Klik på billedet for at afspille trailer

En dokumentarisk film om de tre teenagere Nima, Tsering og Jewaay som alle er født i isolerede fattige landsbyer i Himalaya bjergene i Tibet, og som 3-4 årige blev sendt væk fra deres forældre for at gå i skole i storbyen Kathmandu. Filmens store force er mødet med de tre unge som ærlige, reflekterede moderne verdensborgere, der fortæller deres egen historie med stor selvindsigt og varme.

Køb billetter


Alle udlændinge har lukkede gardiner‍

Alle udlændinge har lukkede gardiner
Klik på billedet for at afspille trailer

En intens film om hvor djævelsk og vidunderligt det er at være forelsket, om venskab, savn og kærlighed, om selvstændighed og løsrivelse, og om at være ung i Norge og verden i dag. Filmen er basert på Maria Navarro Skarangers debutroman ved samme navn. Instrueret af Ingvild Søderlind, fra Norge.

Køb billetter

Da tigeren kom til te

Tigeren der kom til te
Klik på billedet for at afspille trailer

“Engang for længe længe siden var der en lille pige, der hed Sophie. Hun sad i køkkenet og drak te med sin mor, men pludselig ringede det på døren…” Sådan starter Judith Kerrs klassiske børnebog om pigen Sophie som i 1960’erne ( før børnehaver og vuggestuer ) går hjemme med sin mor i familiens hjem i et lille hus i England. Nu har det London baserede filmselskab Lupus Film lavet en film ud af børnebogen og det er hverken mælkemanden, buddet ovre fra købmanden eller Sophies far der ringer på døren. Det er en tiger. Og han er meget sulten. Filmen er en legende musikalsk håndanimeret film om, hvordan en kedelig regnvejrsdag kan blive til et eventyr. Instruktør: Robin Shaw

Køb billetter

Madison midt imellem 

Madison midt imellem
Klik på billedet for at afspille trailer

Madison er en 12 årig pige, men hun har altid talt som en af drengene i klassen, gået i drengetøj og spillet basket på drengeholdet. Nu hvor hun er blevet ældre, synes hendes træner, at det er vigtigt, at hun også begynder spille med pigerne. Langsomt åbner hun sig for nye muligheder og oplever, at hun kan have det godt mange steder – uden at lave om på sig selv. En ærlig og medrivende dokumentar instrueret af Ulla Søe, fra Danmark.

Køb billetter

Hvalen og Ravnen

Hvalen og ravnen
Klik på billedet for at afspille trailer

I dokumentarfilmen “The Whale and the Raven” er vi i den fantastiske natur omkring “Great Bear Rainforest” ved Stillehavskysten i British Columbia, Canada, der omfatter 6,4 millioner hektar. Området er den største kyst tempererede regnskov i verden. I filmen oplever vi hvalerne omkring “Whale Point” og “Fin Island” på tætteste hold og når filmen er slut er det som om man har været der selv. Instrueret af Mirjam Leuze, fra Tyskland.


Køb billetter

Historier fra Fuglehuset

Historier fra Fuglehuset
Klik på billedet for at afspille trailer

En smuk samling af korte animerede film baseret på 9 børnebøger instrueret af franske Célia Rivière. De er meget forskellige i streg og stemning og spænder vidt fra historien om en mand, der måske lærer at flyve af en flok farverige fugle til skøn genfortolkning af H C Andersens Tommelise.


Køb billetter

Glimmer og Støv

Klik på billedet for at afspille trailer

Dokumentarfilmen fortæller historien om tre amerikanske pigers usædvanlige og farlige liv, som cowgirls i USA. De to instruktører Julia Lemke og Anna Koch er helt tæt på pigerne i utrolige og dramatiske scener, blandt andet da én af pigerne bliver kastet af en tyr under en konkurrence. Filmen er velfortalt, fyldt med smukke billeder, stemninger og musik, og viser en side af USA, som vi sjældent ser. 

Køb billetter

9 films competing for BUSTERS CHILDREN’S AWARD 2020


In 2020, we have a special focus on films created in collaboration between professional filmmakers and children and youth, films about the climate and not least the present lockdown of Denmark and the rest of the world, due to covid-19.

Buster Filmfestival, together with the National Museum and DR, have invited all children in Denmark to make films about life as a child or young person during the Corona pandemic. This film “Da Danmark lukkede ned” will of course premiere at the festival, but in addition Buster’s head of programme Mariella Harpelunde Jensen has selected 9 films in the competition for best films for children and young people aged 6+.

The films represent the width of the festival with documentary, short, fiction and animated films both national and international. These are all great films in their own right.

The 9 films will be judged by BUSTER’s Children jury consisting of 4 to 8 children aged 7 to 16 from all corners of Denmark. The winner will be announced on September 30th 2020 during the festivals last week. The winner will take home 2.500 Euro 

Congratulations to all the nominees for BUSTERS CHILDREN’S AWARD 2020:
A Lynx in town
Stories from the Birdhouse
The Tiger who came to tea
Children of the snow land
Madison midt imellem 
The Whale and the Raven
En helt almindelig familie
Alle udlændinge har lukkede gardiner
Glitter and Dust