BUSTER logo
FORSIDE » FESTIVAL 2014 » PROGRAM » Lucky
Lucky

Lucky

Denne film / event ligger i vores arkiv
og var del af festivalen i 2012.

Instr.: Avie Luthra | I alt 100 min

I Sydafrika er Lucky's mor blevet endnu et offer for AIDS-epidemien. Den 10-årige dreng står forældreløs tilbage og tvinges til at flytte ind hos sin fordrukne onkel i storbyen.

I denne hjerteskærende historie om en dreng, der lærer livet at kende på den hårde måde, kommer den hjælpende hånd fra en uventet kant i et samfund præget af dybe racespændinger. Han indleder et venskab med Padma, en ældre indisk kvinde, der modvilligt og på trods af sin iboende frygt for de sorte, åbner sin dør på klem for ham. Denne moderne Odysseus-fortælling beretter i børnehøjde og ikke uden humor om forældreløse sydafrikanske børns vanskelige og sårbare situation. Imod alle odds anes heldigvis et befriende håb i horisonten.
 

VISNINGER
DATO TID PRIS STED
Der er ikke planlagt flere visninger.
Børnefilm
FILM
Alfie den lille varulv

Gør dig klar til at slippe din indre ulv løs med denne herlige film for hele flokken! Den lille dreng Alfie er dårlig til idræt og den pige, han er lun på, synes bare han er dum. Men alt ændrer sig på Alfies 7-års fødselsdag, da han forvandles til en lille nuttet varulv om natten.

FILM
Arcadia

Dette års vinder af Krystalbjørnen ved filmfestivalen i Berlin er et ærligt indblik i en 12-årig piges liv på tærsklen mellem barn og voksen.

FILM
Bliv her!

I den opmuntrende hollandske 'Bliv her!' er det børnene, der slår et slag for integrationen og retten til at blive der, hvor man føler sig hjemme.

FILM
Brevet til Momo

Da Momos far dør, efterlader han et halvfærdigt brev til sin datter. Og da hun flytter med sin mor fra Tokyo til en lille ø, bliver dette brev omdrejningspunktet for et fantastisk og bizart eventyr.

FILM
Drengen fra bjerget

Der er en knugende oprigtighed på spil i dette fransk-schweiziske prisbelønnede drama om 12-årige Simon, der bor sammen med sin arbejdsløse søster nær et luksuriøst skisportssted.

FILM
Drømmen om Woodstock

12-årige Frisson vokser op i en landsby i Quebec. Året er 1969, og drengens største idol hedder Jimi Hendrix.

FILM
Ernest & Celestine

Søde akvareltegninger og en opbyggelig historie om venskab og tolerance er de sympatiske grundsten i denne franske animation for de mindste.

FILM
Fugleungen

Jojo er en ti-årig dreng, der bor sammen med sin ofte fraværende far. Ifølge Jojo er hans mor country-sangerinde på turné i USA, men er hun nu også det?

FILM
Gattu

Gattu kommer fra en fattig familie, der ikke har råd til at sende ham i skole. Dagene går ofte med at drive rundt i gyderne eller flyve med drage mod de andre børn i byen.

FILM
Hemmeligheden

De tre søskende Plet, Rianne og Donna er glade for at være en familie. Faktisk så meget, at de ikke fortæller til nogen, at deres mor er død og nu ligger i kælderen.

FILM
I pigens navn

Den 9-årige Manuela er opkaldt efter sin kommunistiske og ateistiske far, men hendes katolske og konservative mormor insisterer på at kalde pigen Dolores, som de ældste piger i familien har heddet gennem generationer.

FILM
Iris

Der er melankolsk skærgårdsstemning over Ulrika Bengts' film 'Iris' om en 8-årig pige, der bor alene med sin kunstmaler-mor i Stockholm i slutningen af 1800-tallet.

FILM
Isdragen

Svenske 'Isdragen' beviser, at man sagtens kan forene det poetiske med det tragiske.

FILM
Ivans drøm

Der er tale om en vaskeægte drøm, der går i opfyldelse, da drengen Ivan bliver udtaget til et internationalt fodboldhold bestående af børn fra hele verden.

FILM
Jagten på Spirillen!

Tag med på eventyr dybt inde i bananrepublikken Palombias jungle, hvor der lever et væsen, kun de færreste har set i virkeligheden; Spirillen med den karakteristiske meterlange hale og forkærlighed for sjældne orkideer (de fleste vil nok kende ham fra tegneserierne om Splint og Co.).

FILM
Knappekrigen

Anden verdenskrig er i fuld gang, men det er en anden krig, der optager børnene i den lille franske landsby Longeverne.

FILM
Leafie

Hønen Leafie har ruget æg på en snusket gård hele sit liv. Modsat de andre høns på gården drømmer hun dog om verden udenfor.

FILM
Maleriet

Denne surrealistiske franske animationsfilm er noget så sjældent som på én gang ambitiøs og alligevel lettilgængelig.

FILM
Marco Macaco

I den nye danske animationsfilm 'Marco Macaco', drømmer strandbetjent Marco om en dag at blive den tropiske ø's sejeste detektiv.

FILM
Og ikke desto mindre...

Er man nødt til at se noget for at kunne tro på det eller tro på noget for at kunne se det? En dreng kommer for sent til timen og begrunder forsinkelsen med en fantasifuld historie om en UFO, han så på vej til skole.

FILM
Skønheden og monsteret i Paris

Et monster slippes løs i Paris gader i denne sprudlende tegnefilm, men ikke alt er, som først antaget, for er monstret virkelig et farligt bæst eller bare et misforstået væsen?

FILM
Swchwrms eventyr

Det behøver ikke være trist at fortælle om sorg. Hollandske 'Swchwrms eventyr' er en både let og finurlig fortælling om en lille dreng med en højst veludviklet fantasi.

FILM
Tom Sawyer

Tom Sawyer er en fantasifuld dreng, der jævnligt render ind i problemer sammen med sin bedste ven Huck Finn.

FILM
Victor og Krokodille-godsets hemmelighed

Mystikken breder sig i det kæmpemæssige palæ, hvor 11-årige Victor netop er flyttet ind med sin familie.

FILM
Wickie og gudernes skat

I fortsættelsen til sidste års BUSTER-film 'Wickie  den lille viking' møder vi igen den unge Wickie, der - selvom han er høvdingens søn - stadig er den største bangebuks i byen Flake.

FACTS OM Lucky
SPILLETID
100
ALDER
9
TITEL
Lucky
SPROG
Med dansk dub
INSTRUKTØR
Avie Luthra
MEDVIRKENDE
Sihle Dlamini, Jayashree Basavaraj, James Ngcobo
OPRINDELSESLAND
Sydafrika
UDGIVELSESÅR
2011