BUSTER logo

Inspirationsdag

På BUSTERs årlige inspirationsdag kan man få gode idéer til, hvordan film og events på årets filmfestival kan bruges i undervisningen samt en introduktion til UV-materialer, som du kan bruge i klasselokalet.

Inspirationsdagen blev i 2014 afholdt d. 13. august i Grand Teatret.
 

Dagens program

16.00-16.45:
Programchef Nikolai Schulz præsenterer festivalprogrammet, introducerer UV-materialer og viser appetitvækkende klip fra en række af årets film.

Få overblik over filmudbuddet, indblik i interessante temaer og inspiration til, hvordan film og events kan indgå i undervisningen.

16.45-17.00:
Alinea, BUSTERs nye samarbejdspartner, byder velkommen og fortæller om, hvordan film kan gøre undervisningen sjov og relevant for eleverne.

17.00-18.45:
Forpremiere på den nye danske film 'Kapgang' instrueret af Niels Arden Oplev, der er kendt for bl.a. 'Drømmen' og 'Mænd der hader kvinder'.

På dagen får du udleveret BUSTERs startpakke med bl.a. festivaltaske og programavis.

Bemærk, at du samtidig tilmelder dig BUSTERs netværk, så du får tilsendt festivalens nyhedsbrev med information om årets program, undervisningsmateriale rettet mod forskellige temaer og særkonkurrencer med mulighed for at vinde billetter til hele klassen.

Kapgang

Året er 1976. Martin er en habil kapgænger og i fuld fart på vej ind i de voksnes rækker - han skal nemlig snart konfirmeres. Men en tung skygge lægger sig over hans familie og resten af den lille provinsby, da hans mor pludselig dør - ganske ubelejligt. For hvad gør man, når man både er forelsket i Kristine og måske også lidt i sin bedste ven, Kim? Og når ens far er kuldsejlet af sorg og opsøger byens sexede damefrisør, og man oveni både skal time sin egen seksuelle debut og planlægge bordplanen til sin konfirmation? Man keder sig ikke i Sønder Omme!

Kapgang, Danmark 2014, Niels Arden Oplev, 108 min.