BUSTER logo

OREGON

BUSTER er ikke kun en filmfestival for børn og unge. Den er også en festival med film lavet af børn og unge! I 2008 søsatte BUSTER projektet OREGON, som er en landsdækkende konkurrence for film skabt af unge under 20.
 

OREGON er tænkt som en udviklingsplatform, hvor de spirende filmtalenter kan prøve kræfter med filmmediet, få indsigt i den professionelle filmverden samt møde andre unge med samme interesse. Peter Aalbæk Jensen, direktør for Zentropa og en af initiativtagerne bag ungdomsfilmskolen Station Next, er protektor for OREGON.

Landsdækkende

OREGON er en landsdækkende begivenhed, hvor der først afholdes regionale endagsfilmfester i løbet af foråret. Disse regionale filmdage bliver i sig selv store begivenheder, når den røde løber rulles ud og de deltagende unge stolt kan vise deres resultater frem for publikum.

Ved hver regional filmfest udvælges de bedste film, til at deltage i den afgørende finale i København, der løber af stablen under første weekend af BUSTER.

Finalen

OREGON-finalen byder på filmvisninger, seminarer, branche-lounge, fest og en afsluttende prisoverrækkelse. En jury bestående af professionelle danske filmfolk udvælger vinderne inden for de forskellige kategorier, mens publikum stemmer på deres favorit, der belønnes med Publikumsprisen. Der er gode præmier til alle vinderne. Præmien for 'Bedste Film under 20' er en filmproduktion med udstyr, budget, konsulenter og anerkendte skuespillere.

OREGONs præmier har bl.a. været støttet af Zentropa Productions, Station Next, Filmværkstedet, Bastard Film, Duckling, Dvoted, EBH, FilmGEAR, Fine & Mellow, Koncern, Mainstream, Nimbus, Panorama Agency, Sound of Sunrise, PiratTV/DR og Beofilm.

For mere information om OREGON, se venligst www.oregonfilm.dk